tisdag 28 oktober 2008

Mini blir Midi blir Maxi... blir Efti?

Men Mini får vara Mini. Tills h*n förhoppningsvis om många månader till tittar frisk och levande ut och får heta nåt helt annat.

Men pratet om Midi och Maxi fick mig att osökt börja tänka på just gruppen Midi, Maxi och Efti från början av 90-talet (varför Efti?).
Och efter att ha lyssnat till deras big time hit för första gången sedan då, Bad bad boys, skulle man lätt kunna tro att den ingår i nån sorts hypnosterapi som jag just nu genomgår, med tanke på mina tappra försök till optimism och positivitet. Men så är inte fallet. Jag lovar. Midi, Maxi och Efti var klart före med sin predikan.
Eller vad säger ni om visdomsord som: Positive people live longer, dont be negative, negative, just be positive eller tiotusenkronorsfrågan: Hi its me if you know what I mean?
Underbart underhållande med (kass men medryckande) 90-tals pop! Ännu roligare blir det när man kollar in Wikipedia där följande info går att få:

I slutet av 2006 meddelade bland annat Svenska dagbladet och Rodeo magazine att filmregissören Farnaz Arbabi och designern/formgivaren Parasto Backman - båda två är gamla högstadiekompisar till Midi, Maxi & Efti - jobbar på en dokumentär om trion. Arbabi menar att trots att Midi, Maxi och Efti på senare år har varit väldigt eftersökta av medierna så ställer de aldrig upp på intervjuer, vilket kan ha skapat en "Garboeffekt" som trissat upp spänningen kring gruppen.

Så ni som länge och intensivt funderat kring vad som egentligen hände sen. Ni får helt enkelt med spänning fortsätta göra detta. Men jag undrar hur eftersökta de egentligen har varit och den sk garboeffekten, hmm, den liknelsen känns lite, ja... fel.

Men var så goda och njut!http://www.youtube.com/watch?v=ITGrN2VUVcY

9 kommentarer:

Jessica sa...

Underbart Jonna! Det var längesen och vad är mer pep än Midi Maxi Eftì?!

Anonym sa...

nostalgi tripp utan dess like.

Anonym sa...

Oh, Midi, Maxi och Efti, det var inte igår! Jag har inte heller gett några intervjuer på jättelänge. Undrar jag vilken Garboeffekt det har på mitt kändisskap? *fnissar lite*

/Toka2, som fortfarande inte.. Ja du fattar :-)

Anonym sa...

Hej!
Vad trevligt att läsa att allting går så bra just nu!
Har själv "promenerat" genom någon liten stad på sicilien idag.

Den efterlängtade kent-boxen kom idag också! Jag har för mig att du också lyssnar på kent. Vilken är din favoritskiva?

Varma hälsningar
Herbert

Anonym sa...

Va kul o läsa att allt är bra med Mini o dig. Mvh Tette o Theodor :)

Anonym sa...

Ja, hjälp...
Det är mycket man glömmer med åren.
/trasselelin

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Varför Efti? Jo för att hon faktiskt heter så.

En gång för väldigt, väldigt länge sedan råkade jag faktiskt gå i samma klass som två av dem, precis när de kommit till Sverige. Fast det var så länge och en så kort tid, så det kan nog räknas som preskiberat.

finnjonna sa...

kattmamman: Ah ok, dum fråga :-) Enligt Wikipedia, som man ju ska lita på till 100 % (not) hette hon nåt annat egentligen. Men såklart är det säkert deras smeknamn, förhoppningsvis innan artistkarriären. För som artistnamn... näh, jag vet inte.

Ett Nytt Liv sa...

Två dagar utan uppdatering hos Finnajonna. Ovanligt - är det något som har hänt? Blir orolig, hoppas det inte är något allvarligt.