måndag 27 oktober 2008

dag sextiofyra -lycklig

Vaknade glad imorse. Låg en halvtimme och log innan jag gick upp. Släppte ut katterna och gav dom frukost. Fixade med långsamma rörelser till kaffe med kanel och två mackor åt mig, gick till sängs igen. Där åt jag macka och läste tidning, inget intressant. Finanskris tättföljd av annan. La undan tidningen. Började prata med bebis och testade några namn. Det var ett som gav speciell respons, buffarna avlöpte varann och jag måste ta upp detta med Marcus i eftermiddag, hoppas på liknande gensvar då. Plötsligt kom jag på mig själv att jag helt oprovocerat börjat nynna på en låt. Trallade på för glatta livet och tänkte ett tag att det är nu männen i vita rockarna kommer och tar mig. Men ingen kom så jag trallade vidare. Det var en glad melodi.
Ute skiner solen.
Jag ställde mig vi vardagsrumsfönstret, stoppade ut huvudet, eller åtminstone en del av det den med näsan på och drog in luften. Blundade och tog mig en promenad.
Rätt vad det var gick jag omkring i Rom. Det var senhöst och solen sken. Luften var kylig men frisk. Jag kände min hand krama något -en barnvagn! Jag höll i en barnvagn och skjussade den framför mig. Det var en skakig tur över kullerstenarna, men min bebis sov lugnt och jag bara andades och log. Det var tidig morgon och vi gick över Campo de fiori medan torghandlarna precis börjat få ordning på sitt. Jag satte mig vid ett cafe och beställde en cappuchino och precis då vaknade mitt barn.
Jag öppnade ögonen och stängde fönstret. Gick och klappade katterna och nu sitter jag här. En rätt bra början på en dag för att vara instängd i en lägenhet vid nya torget i Norrköping. Får se var jag tar min promenad imorgon.

8 kommentarer:

Svala sa...

Det låter mysigt med "Promenad" i rom! Tänk att detta blir en verklighet för er snart!!
ha det så bra!!! Kramiz!

Helena sa...

Det var en verkligt realistisk dröm! Beibisar brukar alltid vakna så fort man satt sig med en kopp kaffe ;-)

Anonym sa...

GRATTIS till att du är mer gravid än någonsin! Min promenad gick till brevlådan på andra sidan gatan. Du hade bättre väder till din promenad, för här både regnar och haglar det.

/Toka2, som inte fick kommentera med namn UTAN webadress..

Anonym sa...

Hej! Din blogg gör mig så glad, även om du tar upp sorgsna saker. Jag önskar dig och Marcus ALL lycka i världen, och att lilla Mini håller sig inne tills det är dags.

Anonym sa...

Låter som en underbar promenad! :)

Kram Ida

Madde (maddepladder) sa...

Åh vad härligt! Men det är ju märkligt att jag knappt kan gå in på din blogg utan att bli tårögd, är det inte det ena så är det det andra och idag va det en promenad i fantasins värld som du beskrev så fint.

Så härligt att höra att du känner dig lycklig också. Och att du kan stå vid fönstret och njuta en stund. =)

Kram!

Anonym sa...

Försöker kommentera igen. Det funkade inte tidigare idag.
Härlig morgon du bjöd på. Blir så otroligt glad för din skull att du får känna känslan av lycka.
Kan riktigt känna känslan av att promenera över Campo de fiori, det är sådan skön stämning där på tidiga mornar. Och att se dig och Marcus gå över torget med barnvagn är en otroligt vacker syn. :)

Ta vara på er!
Kram.
/Anna

Det går inte att kommentera med bara namn längre, utan att skriva in en webadress. Så jag får testa och se om det funkar att vara anonym.

Anonym sa...

Kära ungdomar. Det är så härligt att se rubriken lycklig. Ni förtjänar att vara lyckliga och att få ta emot er hett efterlängtade baby. Liksom många andra följer jag er kamp via din blogg och lider eller gläds med er beroende på vad du skriver. Det är så många människor runt er som vill er väl att det helt enkelt måste bli så. En stor, varm,försiktig kram till dig och Mini och en björnkram till Marcus. /Mormor K