onsdag 15 oktober 2008

fucking färdtjänst

Gick bra på sjukhuset! Mycket vatten och en ljuvlig liten, men större, bebis som inte ville sluta snurra från ena hållet till andra och en livmoderhals som var precis så oförändrad som jag hade önskat. Allting gott så långt.

Men så är det det här med den förbaskade tjänsten under färden. Tjänst, my ass! Är så arg trots timmar av nedkylning.
Ringde ju som vanligt tidigt i morse och beställde bil till halv fyra, hade tid 15:45. Blev också som vanligt upprepade gånger lovad vanlig bil, precis som det står i min dispens att jag ska ha.
Men nej, där kommer en buss. (Och fan för att jag är ett sånt fån som varje gång blir förvånad) Mamma som hade gått ner före mig ringde och berättade och jag tog direkt telefon och slog numret till beställningcentralen för att kräva en vanlig bil. Ja klockan 16:40 kunde en komma fick jag veta.
-Jamen jag har tid kvart i fyra hos läkare.
-Ska jag skicka en 16:40?
-Nej. För då är min läkartid slut (idiot!). Jag vill ha en nu!
Men det kunde jag inte få. Tidigast tjugo i fem upprepade hon med sin gälla snipröst och varför hon om och om igen erbjöd mig det är ett mysterium då jag lika ofta sa att min tid hos läkaren var kvart i fyra.
Jag var rejält förbannad. Skällde i princip ut puckot och frågade varför de hela tiden lovar vanlig bil men ändå alltid envisas med att skicka en buss(jävel). Varenda gång!?
Kanske det inte fanns vanlig bil försökte hon, men det fanns det ju när jag beställde (idiot!).
-Jag får inte åka buss, fatta! Finns det ingen vanlig får ni säga det vid beställningen och inte snacka skit och lova ännu mer.
Mamma ringde samtidigt till taxi och beställde en bil därifrån samtidigt som jag fick puckot att kontrollera att min hemresa åtminstone skulle ske med kombibil.
-Ja ja vanlig bil.
-Beställ en kombibil!
-Ja kombi klockan 17.00.
-Skicka iväg bussen för jag tar en taxi nu men se till att kombin kommer 17:00! Hej.
150 kronor fattigare men precis i tid var vi där. Undersökningen gick fort och efter 45 minuters väntan sittande efteråt och fullständigt kaputt i bäckenet börjar jag ana oråd. Ingen bil, varken stor eller liten. Efter ytterligare en kvart på hårda bänken utanför ringer jag favoriterna.
-Bilen är avbokad, får jag veta.
-Hur kan den vara det? Jag kontrollerade ju flera gånger innan jag åkte hit att det skulle komma en vanlig till huvudentrén klockan fem.
-Nä den är avbokad.
-Ja, då bokar jag en ny! Skicka den nu!
-Nej tidigast klockan 18:00
Härefter följde en hel radda med ord och meningar. Försökte ilsket men med gråten i halsen förklara hur jäkla illa de sköter sitt jobb, att det det inte finns större inkompetens än den jag mött på färdtjänstens beställningscentral, att jag förstod att det inte var hennes fel, men att hennes kollegor var puckon som riskerade mitt barns liv med sin uppenbara nonchalans och brist på vett etc...
Hon höll med, tyckte det lät sjukt (hennes ord), men kunde inte göra nåt. Rådde mig att ringa till huvudkontoret och prata med dom och det är precis vad som ska göras. Imorgon ska de få höra på fan och det är Marcus som ska leverera det!

32 kommentarer:

Anonym sa...

men herregud! det låter som de behöver en ordentlig ass-kicking!!

skönt att det var bra med mini!

Anonym sa...

Nonchalanta jäklar! Som om dom tror att du har blivit beviljad färdtjänst för skojskull. Fattar dom inte att dom leker med en annan människas liv?
Skönt att du har en man som kan ringa i morgon. Du behöver få lugn och ro. Så försök ta ett djupt andetag och njut av att ha mamma hos dig.

Och underbart att det såg bra ut hos lilla mini! Jag har följt din blogg oerhört länge nu och det känns helt otroligt fantastiskt att du faktiskt är gravid och har kommit så långt i graviditeten nu. Jag fortsätter hålla mina tummar för att det kommer fortsätta att vara bra med lilla mini.

Kram.

Anonym sa...

Hejja!! Go jonna, Go Marcus!! Att göra misstag en gång är mänskligt. Att upprepa gång efter gång efter gång är ren nonchalans och inkompetens. Let them have it

Anonym sa...

Låter som om det är mycket frusterande att ha med färdtjänsten att göra.

Det är modigt av dig att våga vara så öppen kring din väntan. Tack för att vi läsare får ta del av er resa, menar inte färdtjänstresan i första hand :-)

Jag håller tummarna för er att det går riktigt bra med barnet nu!

Anonym sa...

Men man blir ju alldeles STUM!!! Vad är detta????? Behåll kvitton på taxiresor och kräv ersättning.

Skönt att allt var bra.

/K

Anonym sa...

Jag blir helt förstummad! Nog för jag minns hur farmor satt i hallen i timmar och väntade på färdtjänsten med kappan på istället för att umgås med familjen (rullstolsbunden, benskör, tog lång tid att klä på + ständigt stressad färdtjänst), men jag trodde nog att det blivit bättre med åren.

Dessutom kan man ju inte låta bli att misstänka att tanten i luren avbokade med flit. För hur skulle det annars kunna bli så när du var så noga med att dubbelkolla!

Jag hoppas att ni får både ursäkt och ett vettigt förslag på lösning imorgon!

Roligt att pyret i magen mådde bra!

En fråga, kommer du att behöva vara sängliggande ända fram till planerat snitt eller kommer det bli mindre angeläget mot slutet?

Anonym sa...

Underbart! Skäll ut de jävlarna och hälsa från mig!
Har själv ett och annat att säga till dem.
Herregud, sånna idioter!

Anonym sa...

Jonna, vad ska man säga?!!!!!
Det är ju helt vansinnigt, man tror inte att de kan vara sant! Hur kan de vara så nochalanta eller va fan det är som brister! De handlar om ett barns liv!

Kan de inte skicka den bil som du behöver får de f-n se till att du åker taxi eller helekopter om de så krävs på deras bekostnad.

Åhhh jag önskar nästan att de var jag som fick skälla ut den som är ansvarig för de här.

Stå på dig!!!!
Vi kan alltid starta "taxi-pengar-åt-Jonna" :)

Kramar på dig och håller fast vid de viktigaste ditt barn mår bra!
/My

Anonym sa...

Men vilka as! Och nej det är inte fula ord utan bara sant, hur kan de ha en så dåligt uppbyggd organisation att det alltid blir fel? Fast jag är inte förvånad. Min gamla farmor säger samma sak så istället för att vila sin kropp så väljer hon bort jobbiga färdtjänst och går till och från affären. Fast hon inte orkar. Usch! Hoppas din Marcus kan läsa lusen av dem så att något stort kan ske. Det där ska ju ingen behöva drabbas av! Kram!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Varför får du inte åka buss?
/Klara

Anonym sa...

Nu har jag också smsat pengar till läkare utan gränser. Passade på att även smsa Cancerfonden med ett ROSA bidrag. 4000 kr bör du vara uppe i nu, alltså!

Anonym sa...

Suck! Några väl valda ord är sannerligen på sin plats.
Det viktigaste av allt är dock att Mini mår bra. Hurra!

Anonym sa...

Men för i helvete! De är ju idioter!!! Och inte nog med att deras inkompetens och nonchalans äventyrar ditt barn, de retar ju upp dig också, så att det också i sin tur stör det lugn som bebisen behöver. Grrr vad förbannad jag blir!

Anonym sa...

I jobbet ringer jag ofta färdtjänst och tyvärr är det så illa skött som du beskriver alldeles för ofta, är orväckande lätt behandla människor som står i beroendeposition respektlöst och nonchalant.
Fint läsa det står så bra till med lilla mini och dig.
//elvina

Emmama sa...

HELT obegripligt hur detta sköta så dåligt! Marcus får försöka hitta ett sätt att få de att fatta galoppen nu! LYCKA TILL!

Anonym sa...

*suck!* Det låter helt makalöst.Tråkigt att du ska behöva oroa dig för sån skit. Överlämna ft till Marcus och hämta ny kraft från det lyckade besöket istället!

Anonym sa...

Tyvärr är jag inte förvånad.
Så oerhört inkompetent och oproffsigt! Du har ju verkligen gjort allt man kan för att försäkra sig om att få rätt hjälp.

Tur att du har en man som kan prata för sig. Ett telefonsamtal till chefen på huvudkontoret är på sin plats samt en förklaring och försäkran om att det aldrig kommer att ske mer. För då kommer chefen att få ytterligare samtal.

Alternativt kan kanske Marcus ta upp ämnet i någon debattartikel i radio, tidning eller TV. Chefen kanske inte tycker att det vore så roligt att "stoltsera" med hur er kommuns färdtjänst (inte) fungerar.

Tyvärr är de som behöver färdtjänst inte de som skriker mest, varför ingen bryr sig om hur det fungerar. Har man alternativ använder man sig av dem, för att använda sig av färdtjänst innebär en massa problem. Trist, men så är verkligheten.

I Uppsala har färdtjänsten nu nya regler. Chaufförer får inte lyfta kunder (rullstolsburna) ner för trappor, så om du bor alternativt ska besöka någon som bor utan hiss, kan du glömma det. Vilken skrämmande människosyn. Ska dessa människor aldrig komma ut utan sitta instängda hemma utan socialt liv?

Det finns säkert material för ett Karlavagnen. Kanske vore något så folk får veta hur det fungerar i välfärd Sverige.

Skönt att allt ser bra ut med Mini.
Hälsa Marcus (träffade honom i Uppsala och pratade färdtjänst).

/envis

Anonym sa...

Jo färdtjänst är ett kapitel för sig och då ska du veta att precis så som du beskriver det har de flesta förståndshandikappade det varje gång de ska åka färdtjänst...där finns ingen respekt...och nu menar jag inte att klaga på förarna de följer bara sina order men de som tar hand om bokningarna är ofta en katastrof. Kul att läsa att mini mår bra och plaskar runt i sitt livgivande vatten.

Tautolog sa...

MEN HERREGUD! Jag har följt din blogg nu i några veckor och blivit en riktig stammis. Jag håller alla tummar som finns för er lilla familj. Färdtjänsten måste ju vara något typ av skämt. Någon har ju betalt för att utföra det jobb som inte blir utfört i ditt fall om och om igen. Goddamn! Låt oss veta vad Marcus säger till dem. Stor kram.

Anonym sa...

Ååååå! Vet du hur arg jag blir när jag läser om färdtjänst! Det börjar koka i mig också. Så himla respektlöst av dem att gång på gång bete sig sådär. Ser med spänning fram emot vad de har att säga efter M's samtal. Lycka till och kram!

Anonym sa...

Än en gång, jag är inte förvånad. Jag är relativt ung och välutbildad, men att kommunicera med färdtjänstväxeln är spännande. Herr K hade en walk in the park i jämförelse. Alla tårar jag gråtit, nästan varje vecka sedan jag började åka färdtjänst för 15 år sedan, ojoj om det kunde omvandlas till pengar. Jag förstår inte hur gamla, halvdöva människor NÅGONSIN lyckas få en bil, när det är ett sånt JÄVLA slit för mig. Att växeln i Stockholm är flyttat till Moldavien underlättar inte ett smidigt beställningsförfarande. ´Måste sluta nu, tuggar fradga.

u

Ett Nytt Liv sa...

Jag tycker helt klart att du ska kräva att de betalar dina taxikvitton (och det borde de ställa upp på).
Det låter ju som att chefen har ett och annat att tala med sina medarbetare om.
En annan tanke är att det kan vara bokningssystemet som är kass, dvs att dina önskemål inte lagras på ett bra sätt och därför försvinner om nya bokningar kommer in under dagen som gör det fördelaktigt för dem att skicka en buss på just din tur. Det borde de ju kolla upp.
Helt skandalöst att sådant händer. Om de klantar sig en gång, visst det är mänskligt att fela. Men gång på gång på gång och toppat med en total brist på empati? Jag förstår liksom inte hur det kan gå till så.

Anonym sa...

Jag blir så sjukt förbannad när jag läser att du åter igen blivit så illa behandlad. Att det ska vara så satans svårt att skicka en vanlig bil? Skönt att resan gick bra.

Men vad som är ännu bättre är att du faktiskt har en liten som mår ännu bättre där inne ;)

Bra att du får hjälp med att tala om för "taxi, nonchalant" att det inte får fungera på detta sätt. Att det faktiskt handlar om ett liv!! Jag är helt och fullt på er sida. Känner i hela kroppen hur mycket jag skulle vilja gå fram till personen i fråga och ge en lång harrang om hur dåligt de sköter deras service. Men som sagt. De har ju chans att bättra sig. Eller hur?

Nu har det gått ytterligare en dag, du ser...sakta sakta!!

//Sonja

Anonym sa...

Å vad skönt att allt såg bra ut. Har sparat en hel hög med ilska och fula ord och nu vet jag vem som ska få dem. Min Pappa har Afasi dvs ganska svårt att få fram rätt ord när det blir stressigt, så det blir ofta fel med FT.
Gabriella som mer än gärna sponsrar en tur och retur med taxi.

mrsjones sa...

va?! Blir så arg så jag gnisslar tänder, #"%¤#%¤#% puckon!! Hoppas Markus ringer och läser lusen av dem idag, på riktigt! Annars kan du skicka numret till mig, som är lite av en professionell pitbull, så ska jag bita dom!

Nej nu får det bli ordning på det här.

Glad att allt var oförändrat och mini växer och står i. Härligt!

Anonym sa...

Tycker DOM borde få betala dina taxiturer när dom håller på så! Grrrrrrr. Skönt att allt är bra med MINI :-)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Man tror nästan inte att det är sant.

Att bilar inte kommer i tid, har man ju hört mycket om. Men att de lovar en bil och sedan skickar en buss, gång, på gång, på gång. När du inte får åka buss.

Det är ju inte klokt.

Det enda rimliga borde vara att de betalade dina TAXI-utlägg. Och en rejäl ursäkt borde du ha också.

Skönt i alla fall att allt fortfarande är som det ska i magen. Hejja Mini och Jonna, den här gången ska ni klara det!!!!!!

Anonym sa...

att färdtjänst är skit det vet alla som nångång varit i kontakt m dom,men varför måste Marcus ringa?

Anonym sa...

jag förstår inte,varför åker du färdtjänst? och varför måste du vara liggande?

frågvisa.

Anonym sa...

Satan vad jag blir förbannad när jag läser detta! De riskerar ju er graviditet!

Lår Marcus ge dem en djävel....

Anonym sa...

fy sjutton vad de är usla på sitt jobb! Hoppas att Markus verkligen läst lusen av dem idag! Det verkar ju onekligen som om hon du pratade med avbokat bilen med flit.... Börja att skriva upp namn (både för och efternamn) på dem du pratar med, då kan man iaf visa vem/vilka som är inkompetenta.... Jag menar hon sa ju att den var bokad, det kan ju bara vara hon som har gjort fel så att det blev avbokat....

Underbart skönt att höra att allt är bra med er!! Kämpa på!!
Kramar från Anna

Anonym sa...

Varför måste du skicka fram din kille när du ska läsa lusen av någon? Ta ansvar och gör det själv.