onsdag 22 oktober 2008

irritation och drömmar

Jag hade hoppats det skulle vara en ren tillfällighet, men ju fler dagar jag sätter på tvn vid tjugo i två och tillfälligheterna bara fortsätter, sjunker också verkligheten längre och längre in. Trean ska visst varje dag nu köra repriser av Oprah från en ca månad sen.
Hallå. Hur kul är det? Vad ska jag nu ta mig till den timmen? Hela min dag, alla mina dagar är uppbyggda på före och efter Oprah och nu måste jag bygga upp allt igen, från scratch. Bajs.

Det är verkligen soligt här idag. Ett moln här och var, men de räknas inte. Solen räknas och jag drömmer om en liten promenad, bland alla stora drömmar jag har, eller bara att få sitta där ute en stund. Man skulle haft balkong nu...
Jag frågade min läkare lite försiktigt häromdagen om hon trodde jag kunde få rullas runt i en rullstol snart. Vilket hon trodde var mycket möjligt. Vi pratade inte mer om det. Men jag hoppas att om allt går bra några veckor till, en dryg månad eller så, kanske min dröm kan bli på riktigt. Vill inte utmana ödet och skulle jag på minsta sätt bli avrådd en rulltur, skule jag lägga ner tankarna direkt. Det kanske är därför jag inte riktigt vill prata om det på allvar med henne än, vill inte veta om hon tycker att jag först mot julafton kan börja röra mig lite. Vill ha min lilla dröm, min egen plan som jag snidat på sen nedläggningen för snart två månader sen. Så får den bära eller brista sen, spelar ingen roll, men just nu fantiserar jag och det räcker rätt långt för mig idag.
I brist på Oprah...

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jag garvar ihjäl mig! Sitter just nu och kollar på Ophra i väntan på Close to home (jag blev skitförbannad att Citiuakuten var slut.... men Close to home är rätt ok...kommer lite hormonstinna tårar ibland när det är stackars barn med). Ophra är verkligen det minst dåliga tv programmet vid denna tid... Ughh, betyder detta att jag måste börja läsa seriösa böcker nu vid denna tiden...?

Solen skiner här i Sthlm också! Även om man inte kan gå ut kan man ju känna sig lite upplyft av strålarna som tittar in genom fönstret. : - )

Kramar från också sängliggande gravida uttråkade Ia i v 30

Anonym sa...

I sådana fall lovar jag att rulla runt dig järnet! Vi ska fika, shoppa samt njuta av utevädret och folk! Lite rally kanske lockar...? ;)
Kram/ L

Jessica sa...

Elaka 3an!

Anonym sa...

Ett litet förslag om man inte har någon balkong... Öppna ett fönster och sätt dej där lite. Kram...

Anonym sa...

MEN!!! jag läser både din och birros blogg och nu måste jag säga att de är SKIT TRIST! att folk är knäppa! ska han behöva lägga ner bloggen för ett fåtal anhängare till ett pucko! De är synd! kämpa på! p.s trösta er med att hon inte verkar må så bra

Elin i Björken sa...

Jag tänker på dig och Marcus vad ni går igenom. Ni är helt otroliga! Ni har all min respekt!

Gunilla sa...

Jag läser hos Marcus och jag gråter för er skull...
Styrkekramar Gunilla
http://blogg.passagen.se/pgrrr/

Anonym sa...

Har varit inne på din mans blogg, som jag tycker mkt om o ibland kommenterar! Det är för bedrövligt, att man ska bli trakasserad, o tvingas stänga ner..helt sanslöst! Vad jag kan förstå är det vidriga kommentarer av som jag tror sjuka o framförallt avundsjuka människor!
Det är inte roligt o se att ngn är framgångsrik, när man kanske sitter i ett litet kyffe i förorten..arbetslös o taskig ekonomi..!! Då måste man slå tillbaka..o helst hårt o omdömeslöst..!! Man är kanske inte så gammal heller, men det är ju roligt o slänga iväg ngt elakt, o se om det blir ngn reaktion. Jag förstår Marcus, man kommer till en punkt, där det bara blir för mkt, tror det är ett rätt beslut o stänga ner! Tyvärr hjälper det inte dessa onda människor...de letar upp ngn ny att trakassera!
Hoppas mini mår bra i kväll, o massa kramar till er båda där jag tänker på er..Maggan

Anonym sa...

Usch och fy va tråkigt med Marcus blogg! Blir så ledsen.. :(

Anonym sa...

så himla trist med marcus blogg. :(

Anonym sa...

Blir så ledsen när jag läser på Marcus blogg men förstår att han/ni fått nog.
Styrketankar till er alla tre.

Anonym sa...

Men herregud! Jag läste just Marcus blogg. Kan man inte polisanmäla sånt där? Ip-adresser o sånt sparas väl, eller kan väl spåras på nåt vis?

Fattar inte vart världen är på väg längre!

Cilla (mailsvamlaren)

Jessica sa...

När jag var jättesjuk vid ett tillfälle och låg länge på sjukhus, då gick extreme homemakeover som repris på tv3. Det behövde knappt börja förrän jag låg och storbölade. Sedan tjöt jag ännu mer på slutet.

Om du gillar böcker så kan jag skicka över sånt som jag har lagt undan för Bookmooching. Jag tittar bara på deckare och sci fi på dvd. Och jag håller med de andra att det är för jävligt att Marcus fick en sån kommentar, att NI fick en sådan kommentar. Många tankar och böner för er båda.

Anonym sa...

Usch, det står inte riktigt rätt till i huvudet på vissa människor! Bakom en datorskärm känner de sig trygga nog att spy ut hat över andra, gärna anonymt. Ansikte mot ansikte skulle de aldrig våga.

Men glöm inte att 99,9% av läsarna håller tummarna för er!

Anonym sa...

Hej Jonna! Känner inte alls dig mer än på nätet, men önskar verkligen dig allt gott. Jag har följt både din och Marcus blogg och glatt mig åt allt fint och klokt och roligt och sorgligt jag fått läsa. Eftersom det inte går att lämna kommentarer på Marcus blogg längre hoppas jag att du kan hälsa honom att jag (och många med mig) önskar att han inte känt sig tvungen att stänga sin fina blogg - jag kommer sakna den! Och som sagt, önskar er allt gott!!! //Maria

Lilys liv sa...

Hej, en styrketanke till dig en dag som denna! Tråkigt med Oprah, inte kul att missa den höjdpunkten på dagen. Får bli "allways happy ending" doktorn kan komma istället! Tycker du om Morden i midsummer?

Anonym sa...

Ja man känner så Cilla men tyvärr är inte det som skrivits åtalbart och du skulle bara veta vad som krävs för att få en åklagare att ta upp saker och ting till ett fall vilket är chockerande i sig...

cpmamman sa...

Beklagar verkligen vad du och Marcus fick utstå i hans blogg idag. Vill att ni ska veta att ni har så mycket godhet som följer er på vägen under denna resa. Godhet som i slutändan kommer vinna över sånt där skit och avsky. Hoppas ni känner det i era hjärtan. Jag har följt eran kamp länge nu och bett många böner för eran skull. Jag har aldrig träffat er ändå har ni gjort ett stort avtryck i mitt liv. Hoppas så för er! Förstår att han stänger bloggen... Men det är beklagligt när han gjorde det rätta och lite till. Hans kraft, intelligens och ord skulle ha vunnit över allt annat. Vad stolt du måste vara som har en så god och varm man bredvid dig. Från en som står på er sida, anytime. Hälsa honom att hans frånvaro kommer svida rejält. Stor kram.

Anonym sa...

Jag hade också en dröm om att få sitta upp när jag kommit till v.28 men min läkare tyckte det var onödigt så jag fick vänta till v.34 och tur var väl det för 1 vecka senare kom hon... Så jag är övertygad om att om jag hade legat ett par veckor till så hade jag klarat det till v.37!!!
Men drömmar är viktiga och du har ju ett annat cerklage än jag hade så du har även andra förutsättningar!
Kramiz