måndag 27 oktober 2008

solbränd och fortsatt glad

Vet inte om jag sög i mig för höga doser av bilarnas avgaser under min promenad vid fönstret, eller om jag fått i mig nåt annat olämpligt under dagen, kanske en överdos rosdoft av ljusen för jag känner mig faktiskt fortsatt helt otroligt lycklig. Ja, vad det än är så får det vara, för det känns himla bra!
Vi är fortfarande långt ifrån på det torra, jag och Mini, och den här 24:e veckan vill jag ska gå förbi fortfort eller ännu snabbare, eftersom den alltjämt är min Dantes vecka. Fast samtidigt... jag mår väldigt bra i just detta nu. Tror den mer eller mindre omedvetna skräcken att aldrig komma till den här dagen varit så stark att när jag nu äntligen är här, berusar känslan av semiseger mig så att jag skulle dansa barfota i parken om jag fick. Istället viftar jag rytmiskt på tårna till tonerna av ballongdansen som av någon okänd anledning inte vill lämna mitt huvud.

Appropå solbränd.
Jag har duttat BUS i ansiktet under dagarna två i ett försök att också se lite fräschare ut och jag tror det funkar! Orkar inte uppiggningsproceduren med maskara på och av så nu har jag istället ändrat färg från gråblek till lite lätt vårbrun och till och med med mina tvådagar gamla och lika länge otvättade flätor gillar jag (lite mer) det som glor tillbaka i spegeln.
Hoppas ändå Marcus kommer snart (SJ försenat igen!) så han hinner handla duschpall åt mig idag, för imorgon är det läkarbesök och då vill man vara någorlunda nyduschad. Och utan pall, ingen dusch.
Vet ni förresten var i stan man kan hitta små, billiga pallar av plast? Min formally known as... pall, var i trä och nära nog kunde ha dödat någon häromdagen när den gick tvärt itu precis när gravidkolossen moí gjorde sig redo att sätta sig på den. Som tur var med handen före. Så det blev en skärrad stådusch vilket inte var en hit.

Ha en fin måndagkväll nu. Det ska jag ha.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Borde finnas på Rusta lr Bonus(tror billighetsaffären högt upp på drottningg. heter så) hoppas Marcus hittar en!Kram miss Bow

Anonym sa...

hallo
jag tror att det finns en duschpall med sugproppar på tassarna i plast på Ellos, så du behöver inte ens gå UT för att leta!
mvh
rosie

Madde (maddepladder) sa...

Hahaha, är det ballongdansen du trallar på! =)

Vet ej vart du kan hitta en plastpall men mitt tips är att kolla efter barnmöbler i en leksaksaffär. När jag va sjuk (i nästan fyra år) och inte pallade att stå och duscha så hade jag en plastpall från IKEA som egentligen tillhörde deras sortiment av barnmöbler, den va perfekt att ha som duschpall.

Simsalasaga sa...

Förstår att vecka 24 är lite av en milstolpe, eller? Har du delat in graviditeten i olika delar/milstolpar? När är nästa milstolpe? När känner du att du kommer att vara i "safe zone"?

Hälsa M&M! KRAM
Jenny

Anonym sa...

Jag har också känt mig glad utan orsak idag. Det är så länge sedan sist att jag verkligen tog vara på stunden!
Änglamamma overseas

Anonym sa...

http://www.kgab.se/hjalpbod.html

Testa här. Ligger i Vilbergens centrum och har massor med braiga hjälpmedel för alla möjliga behov. De borde ha en "riktig" duschpall...

Marie (som håller tummarna för er alla)

Malin sa...

Du är sån vän med språket att det är en fröjd att läsa di blogg.

Det kommer att gå vägen denna gången. Kramar till er!

Kikki Liljeblad sa...

coop har platspallar som jag tror är ganska billiga.
Vad härligt att du mår bra och känner dig lycklig.

Anneli sa...

Jag köpte en pall i plast på IKEA för under 100 lappen :-) har själv en sån där nu annars hade jag inte kunnat tvätta fossingarna pga foglossningen :-)

Anonym sa...

åh, underbar läsning Jonna, så glad man blir av att läsa det! Jag hejar på er!

Anonym sa...

förresten...

Hur går det med era kära hårbollar och deras icke-vara i sovrummet? Gnager dom fortfarande på dörrarna på nätterna eller hittade ni något hjälp medel?

Anonym sa...

Du får se till att någon (läs Marcus)hamnar på IKEA för där finns en pall http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/64613210. Stora ögon och darr med läppen och han smälter som en glasspinne i Sahara. Det är en gravid kvinnas rättighet. Kram
(förresten undrar jag om du inte kan få låna en duschstol från Landstingets hjälpmedelscentral - hör med BM när du ändå är där imorgon)

Anonym sa...

Som arbetsterapeut skulle jag villigt ordinera en duschpall till dig. I den här stan finns arbetsterapeuterna på Hageby vårdcentral för oss som bor i centrum.
Om jag skulle få ditt samtal skulle jag göra ett hembesök hos dig och ta med mig en duschpall till dig. Nu jobbar ju inte jag här i stan, men jag hoppas att mina kollegor är förstående.

Terese Jansson sa...

Om du har IKEA i närheten så finns där bra plastpallar.
Mvh Terese

Madde (maddepladder) sa...

Nu finns du med i ett inlägg på min blogg igen =)

http://maddepladder.blogspot.com/2008/10/bloggportalen.html

Magdalena and Co in US sa...

Hej!
Glad är bra! Visst var kortet lite sött, vet inte riktigt varför, men efter att ha läst en hel del inlägg i din blogg så ville jag skicka lite pepp :)Jag blev själv fnissig när jag fick det. Ha det bäst!
//magdalena

Anonym sa...

Hej Jonna! Nu vet jag ju inte exakt hur det fungerar i det landsting du befinner dig i, men med din nuvarande situation borde du kunna få en RIKTIG duschpall utskriven av en arbetsterapeut. Antingen via mödravården eller vårdcentralen. Dom är då stadigare än de jag sett till köpes + att du kanske har rätt att få det som ett hjälpmedel = ingen kostnad! Men som sagt. Reglerna växlar mellan landstingen. Värt att kolla kanske?! Lycka till, Nina