tisdag 16 november 2010

årets tandvärk

Det måste vara min.
Inte så det värker hela tiden men tanden min är ju bara för mycket.
Det är tydligen en kanal som envisas med att göra apont varje gång vi försöker göra något som liknar rotfyllning, så alltså också idag när jag åter var där.
Irriterande minst sagt.
Nu väntar jag på att remissen till specialisten ska komma fram så vi får någon ordning på det som är i oordning. Käftväg sett vill säga.
Det enda bra med besöket till terrorstolen, för det är så jag sakta men säkert börjar se det hela, var att årets pappa (världens bästa alla år, alltid) under tiden hade städat (hur 17 han nu lyckades med det så snabbt) och höll på att laga godaste lunchen när jag väl kom hem. Hurra för att ha fått tillbaka det normala livet säger jag bara! Dessa tre gångna turnéveckor har varit rätt så svettiga mycket för att saker och ting inte altid går som det var tänkt, men ack så härligt allt är nu när det är över. Inte så jag önskar något ogjort, det har varit kul med på sina sätt och känslan som klappade mig på finniga kinden idag om att shit vad enkelt allt plötsligt är slår det mesta och med tanke på att det är så här det ska och kommer att vara känner jag mig mycket lätt idag. Mina 10 extra kilon till trots. (Det övriga fem har jag förhandlat mig till att bortse ifrån.)

Vad gäller det här med städning förresten.
Jag har en spännande oförmåga att kunna plocka bort kläder jag släpar fram. Jag kan det helt enkelt inte alls.
Till söndagens festligheter hade jag ju rivit fram det mesta av det bästa, ja allt jag överhuvudtaget äger och detta allt låg såklart fortfarande framme idag. Tills Marcus gjorde något åt det.
Mycket märkligt egentligen, för jag har många gånger det föregående dygnet liksom tänkt (och vi vet ju vad som räknas, he he) men också varit på väg att och till och med börjat att städa, ja nästan faktiskt också gjort det klart (tycker mig minnas något sådant, men det minnet är något suddigt och kan lika gärna vara en dröm eller ren fantasi så jag säger inte mer, så har jag inget sagt), fast ändå blev alltså inget gjort och allt låg kvar huller om buller precis överallt.
Nåja, nu är det åter ordning och reda, löning på freda' vilket känns mycket trivsamt.

Nu ska jag beordra karln min till skalning så jag kan laga soppa. Det blir en rotsaks och sötpotatissoppa med keso. Skulle egentligen blivit en variant med pumpa men pumpan hade möglat.
Så kan det gå.

8 kommentarer:

girly sa...

Så härligt att se att din lilla "stora" familj mår så bra...
Följde dig när dit först barn, här på jorden låg i din mage.
Var så spännande att få var med som läsare:)
Pöss Girly

Hella sa...

Lär barnen att ta efter pappa, din charmiga bohemattityd blir snabbt mkt ocharmig när de blir i skolåldern ( VAR är jumpapåååsen!jag måste till skolan nuuuu!!! ) - du ska nog få se att de tar efter ditt hjälplösa "Kan Bara Inte" ifall de får chansen. Bekvämt att få upplockat efter sig, så tycker många både stora som små. För övrigt har jag själv med tiden blitt en jäkel på både IKEA-möbelhopsättning och garderobsorganisation. Inte så svårt om man sätter den sidan till ;-)

Anonym sa...

ohh va synd för pumpasoppan va ruskigt god:)

Anonym sa...

Tänker varje dag måste fixa den rena tvätten lägga in snyggt i garderob o lådor .. Och inte plocka fram allt när jag skall klä mig så det ser ut som en tromb farit fram..Det går inte! MEN ibland fixar jag allt på några timmar sen tas det inga steg i närheten av det fina...för då.. blir det som förut. Ge upp Jonna bohemer är sådana. Sur blir jag bara när jag ställer morgonkaffemuggen någonstans o sen får leta.. Var är muggfan? (förlåt) Räcker att telefon ringer o bryter min trötta morgonvana. Tre par läsögon för säkerhets skull 4 fodral. Tro nu inte det är smutsigt här nejdå jag städar regelbundet. Krama Milo-go o Mimmi hälsa Marcus. ps hälsning från en som är enormt disträ. ds

Anonym sa...

Kan man kontakta dig på nåt sätt, annat än att lämna en kommentar?

Anonym sa...

Undrar just vad priset är för Årets tandvärk? Borde väl vara ett jättefint pris för att stå ut med en sån eländes tand! Hoppas du får tid hos sspecialisten snarast så du blir av med värken!
Skönt att du fått hem årets bästa pappa och också alla tiders bästa sambo, att utläsa av det du skriver. Det låter bara urhärligt!! Även om man själv har stora ambitioner att fixa till det som behövs, så är det jätteskönt när någon annan fixar det så här helt utan besvär. Det är bara att uppskatta och framför allt tala om att man uppskattar det, eller hur? Hoppas det blev en god soppa till kvällen!
Ha det gott och var rädda om varandra. Kram till hela familjen från Maggan1

Helene sa...

Den där soppan låter riktigt god! Kan du skriva receptet?

Anonym sa...

Jag mailade igår om mina dålia vanor , o stryktvätt o slarv... Gissa glad jag idag 4 timmar tog det , nu fiint, men behöver galgar. Garderoben perfekt. Mallig! Belönar mig med cafébesök , mm. Och en ny bok.
Krama barnen o mest favoriten Milo-go.