söndag 7 november 2010

handen i fickan

Så mycket slänga med armarna blev det inte igår eftersom jag istället upptäckte det välsignade tillståndet att gå med händerna i fickorna och gjorde just så. Ack så skönt i kylan och något som man bara drömmer om när båda händerna oftast är greppade kring barnvagnsskaftet.
Det blev shopping och en trevlig fika dock utan brunt och kladdigt då jag kom på (många aha-upplevelser nu när jag tänker efter) att jag lämnat det bruna bakom mig, inte helt kanske, men det jag plötsligt var galet sugen på var citronmarängpaj. Kände ändå att nej. Gnäller om sladdrigt mittparti och då får jag stå över.
Det var svårt, ska villigt erkännas, och nästan så jag sprang och köpte en ändå när bordsgrannarna kom bärandes på sina. Aaah citronmarängpaj. Så ljuvligt gott! Såg förresten i Oprah i veckan något med countrysångaren Chesney något att han gillade key-lime-paj (något liknande eller samma?) och då var det inga svenska storlekar utan rejäla USA-bitar de visade i bild och jag lovade mig själv, sladdrigt mittparti eller inte, att äta en sådan rejälv jävel när jag någon gång tar mig till staterna eller Florida närmare bestämt. Måste ju dit någon gång, om så bara för pajen.

Milo somnade nyss och Mimmi ligger och slaggar i sittern. Hon är hostig kärleken, men äter hyfsat bra i alla fall nu. Jag ska snart kolla lite på Robin Hood som är nattens amningsfilm. Började se för en stund sen och det känns lovande måste jag säga. Matiné visst men Cate Blanchett alltså. Allt med Cate B rule!
Spontan puss på er.
Hep.

2 kommentarer:

Annapanna sa...

Hej Jonna, jag kidnappar din blogg i en kommentar för att tacka din man för denna fantastiska krönika

http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2204617/birro-malmos-seger-ar-en-seger-for-alla

(fantastisk även för en fotbollsanalfabet som jag). Äntligen någon som beskriver min älskade stad Malmö på ett sätt den förtjänar, och som jag kan känna igen. Vill du framföra min hälsning och mitt varmaste TACK?

Sen måste jag ju säga att din dotter är fantastiskt söt och otroligt lik mor sin :-)

Monika sa...

Åh hej o hå, hoppas lillstintan slipper den här hostan som vi har i Västmanland , den är bara så himla jobbig, värst är det ju om nätterna när dom små skall sova. Jag var till läkaren med mitt barnbarn i veckan och fick till svar att det skulle ebba ut och det har det nog gradvis gjort. Håller tummarna att ni slipper den.