onsdag 24 november 2010

pass på

Imorgon är det tänkt att vi ska till Stockholm hela familjen. Jag säger att tanken finns där. Men då resan också är tänkt att göras med tåg vet man ju inte om det är där den får sluta, vid tanken. Finns ju snöflingor på rälsen nu och fler lär det bli imorgon.
Vi ska skaffa pass till de små. Finska. Och för att göra det måste vi till huvudstadens finska ambassad. Känns lite fånigt att ha ett eget pass till en bebis i Mimmis ålder. Kommer det ens att gälla i januari då det är tänkt att det ska användas? Hinner ju hända så mycket med ett babyutseende på bara någon månad. Och foto sen, blir ju kul att se hur det lyckas, får hoppas de är på fotohumör, eller Milo framförallt för där är det humöret just nu som styr det mesta och ibland finns det inte alls.

Ikväll var vi, Milo och jag, och tog en kvällsfika med Jess.  På väg hem halkar och ramlar jag med Milo i famnen och såklart skyddar jag honom med händer och armar (han nuddade inte ens marken tack och lov!) så min höft fick ta hela smällen. Och det var en smäll som hette duga. Fick hjälp upp av två snälla tjejer och en passerande man (tack snälla ni) då jag ett tag trodde kroppen från midjan och ner helt slutat funka.
Jag lyckades ta mig hem aningen haltande, men fasiken vad ont det gör nu. Dunkar i hela bäckenet (hmm känner igen det här) och skär och hugger i varenda bit ben därinne. Nästan som jag hade en kniv från mutta till stjärthål. Nåja, vet inte hur det egentligen känns men något ditåt gissar jag. Skulle (ursäkta mig) prutta tidigare och kunde inte pressa fram ett skit. Ha ha, det där blev ju kul, det jag menar är att inte ens en pysning kom och jag kunde inte pressa på mer för det gjorde så ont. Hoppas verkligen att det här släpper tills imorgon för om det inte bara är tågen som strejkar kan det bli mycket kämpigt att resa någonstans.
Måste byta till vinterdäck eller något för att klara livhanken. Fast första sova.

6 kommentarer:

Anna sa...

Skaffa dig ett par bra vinterkängor, som inte är hala, att gå i nu på vintern. Bär man på barn, eller bara går med barn i handen, eller går med vagn, så är det toppen att han något relativt halkfritt på fötterna. Och bra och bekväma kängor är toppen att ha på sig när man ska ut och promenera på vintern, hela promenaden blir så mycket roligare.

Nu utgick jag ifrån att du inte hade detta på fötterna. Kanske har jag helt fel. Men då är det bara för dig att skita i mitt inlägg och tänka på att dina kängor inte var så halkfria som du önskat. :) Fast såklart ...du kan skita i mitt inlägg oavsett. Jag vill ju bara ge ett råd, och det väljer man ju själv om man vill ta till sig. :)

Var rädd om er i vintervädret ...och njut och ha kul!!

Anonym sa...

Hej Jonna,

antar att finska pass funkar som i de flesta andra lander. mina barn fick ocksa pass tidigt (da jag bor utomlands) och visst ar det nastan fanigt att min dotter nu tre ar kan aka med sitt pass med en 2 man bebis i men det ar inga problem. 5 ar brukar de flesta galla.

kramar Johanna

särla sa...

det finns ju sånna där grejjor med dubbar som man drar på skorna. Hon jag var assistent åt hade såna, Vi köpte dom på apoteket

Kaos sa...

Ett annat litet tips för att inte halka på isgata är att införskaffa dubbar till skorna. De finns på apoteket i en smidig modell som går att spänna av och på med kardborreband.

Har inte testat dem själv men införskaffade ett par till min syster som har trillat omkull på is ett par gånger (första gången bröt hon benet och andra gången var hon höggravid men det gick bra). Tror hon använder dem ganska duktigt och jag har inte hört att hon har trillat sen dess heller :)

Krya på dig och ta det försiktigt när du är ute och går!

Anonym sa...

Hoppas ni kom fram till Stora staden utan alltför mycket försening i snövädret och att det gick bra på ambassaden med barnens pass! Undras om ni hunnit shoppa något och kolla in alla juldekorationer som väl redan pryder sina hyllor överallt!
Men du, akta dig i halkan (gäller ju oss alla iofs) för det är ju så lätt att man bryter en arm eller ett ben, eller det räcker ju med en stukning också (gör jäkligt ont det också)! Hoppas höften inte värkt alltför mycket idag utan ni kunnat ha det mysigt och kul.
Kram Maggan1

Båthuspernilla sa...

Kängor/skor med dubbar "Icebug" eller broddar, tex Icerunner är himla bra skydd mot vurpor i halkan.

http://www.icebug.se/ProductList.aspx?m=6

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=137059685

Med så snygga naglar kan du kosta på dig att vara lite "säkerhetstöntig" och hålla dig stadig på fötterna. :-)