fredag 19 november 2010

return of the radioänk

Marcus kör Karlavagnen och det var väl minst sagt länge sen sist.
Sverige gläds, jag äter pizza. Vilket inte alls är fy skam. Milo och jag beställde hem en och har mumsat i oss nästan allt och imorgon får Mimmi smaka.
Det har varit så skönt att vara hemma hela familjen nu i flera dagar och fler kommer det bli, framförallt kommande tiden och året, men vardagen kan ju inte se ut så jämt hur härligt det än är. En vacker dag kommer till och med jag börja jobba och som jag längtar dit. På ett sätt. På många andra njuter jag gärna av frustrationen att försöka räcka till för våra underbara små ett litet tag till.
Marcus jobb är verkligen (ja som de flesta egentligen tänker jag mig) på gott och på ont, mest dock gott. Det passar oss. Oftast. Visst är det kämpigt när det blir såna här hysteriska veckor som de senaste har varit och hur mycket jag än är med om att ta beslut om vad och hur saker ska göras så blir det lätt svettigare än man kanske tänkt eller visste förbereda sig på och jag gnälligare och tjatigare än jag kanske vill vara (och det är fullständigt ok!).
Fast sen.
När det hysteriska är över, ja då är vi alla hemma. Inte hela tiden men rätt mycket ändå. Jag älskar det. Att gå och luncha på en måndag, slappa en tisdag, fika en torsdag em och glo på tecknat i sängen en hel fredagförmiddag. Sen kommer kvällen och då är det Karlavagnen. Som nu. Och det är helt ok. Också.

Båda barnen sover nu.
Just nu sover de.
Jag slösurfar och väntar på idolresultat med ett öra.
Och till våren ska vi flytta en sväng till Rom.
(Hoppas jag.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen det här med Marcus jobb, har själv jobbat ungefär som honom tidigare. Den dagen du sen börjar jobba - den sorgen eller glädjen, men inget är så glädjande som att ta hand om sina barn och deras väl och ve!
När det gäller planering av varandras tid så kan det i "nuet" kännas jobbigt, men innan och efter en tid så är det säkert något man uppskattar att man planerade och genomförde.
Jag har också följt Idol ikväll och är väl inte helt överens med övriga Sveriges röstande om kvällens resultat. Men man får finna sig, inget man kan påverka.
Parallellt har jag som alltid lyssnat på Karlavagnen och nu är det bara Karlavagnen som gäller, ser inte Idols eftersnack.
Jättekul att Marcus är tillbaka i Karlavagnen, uppskattas säkerligen av väldigt många.
Om flytten till Rom i vår tillfälligtvis kan jag bara hoppas att allt blir bra, men förhoppningsvis kan ni hålla kontakten med oss läsare ändå.
Ha en fortsatt trevlig kväll och hoppas natten blir lugn och skön med en god sömn.
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Du verkar otroligt rastlös Jonna , resa till Kanariöarna, flytta till Rom, coola ner lite barn behöver trygghet,. Talar av egen erfarenhet små barn behöver en fast punkt , sedan när de blir mer medvetna ca 2 år kan man åka med dem runt hela jorden , men huvudsaken man är trygg i sig själv. Det är bättre åka iväg själv ett tag om man är trött o någon anhörig tar hand om dem när de är så små annars risken de blir oroliga o lite griniga,. Fråga förskolepersonal. Myt att småbarn vänjer sig tidigt med eviga förflyttningar nyheter . Fixa barnvakt så du kan dansa gympa få ut din energi. Tar ofta hand om barn som har överaktiva föräldrar , är ingen "supermänniskA" MEN de älskar att ta det lugnt.