söndag 28 november 2010

korvsken

Med ena näven knuten runt Carlsberg non-alcoholic (jag vet, vad 17 gör en kall öl där?) och den andra minst lika hårt omkring en rejäl bit finsk korv, njuter jag tystnaden i skenet av hysteriskt och närmast erotiskt många värmeljus.
Barnen har somnat och Marcus jobbar. Marcus jobbar alltid såhär dags en söndag, inget konstigt i det, men att barnen sover, ja det är något av ett litet mirakel. Framförallt med senaste kvällarna så färskt i minnet. Milo har inte somnat före elva på länge och inte heller Mimmi, men om statusen just nu får stå sig blir jag mycket glad, för det är ju sanslöst bra ifall älskade lilla tösen börjar sova från nio nu och kanske att storebrorälsklingen gör så också.
Och det är väl därav ölen i näven. Jag firar helt enkelt. En egen, stillsam liten stund i mörkret (förutom katternas post-bajs-rusning och ljusen då), känns så härligt att få uppleva denna den första av adventen. Det var härligt innan med men det ena utesluter ju inte det andra.
Ska gå efter lite mer korv nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag njuter också, av ett kaksken! Tyvärr inga värmeljus utan elektriska sådana, men dom sprider ändå sitt varma sken ut i mitt lilla kontor.
Härligt att barnen somnat, även om dom är underbara när dom är vakna. Men skönt att som mamma få en liten stund att njuta av bara sig själv, sin non-alcoholic-öl och korv! Det är du värd!
Kram och god natt från Maggan1

Marie-Ann sa...

Fasiken va gott med öl och korv! Verkar som du är värd det:)

Anonym sa...

Det är dessa stunder som man njuter av ,barnen sover sött,något gott att äta en bra film eller bara lugnet och mysljus,visst är det lycka!Och sedan när ruljansen är i full gång igen, har man med sig den känslan från de korta ögonblick av stillhet, glädjen över att ha sin underbara lilla familj.Kram i vinternatten. Margreth

Anonym sa...

Jag tycker det är tråkigt att du ALDRIG besvarar frågor som ställs till dig i kommentarerna.

Bara en åsikt.