måndag 13 oktober 2008

dag femtio -jihuu!

Femtio är halva hundra och hundra är mycket så jag firar lite lätt idag.
Gårdagens tacksägelser blev lite haltande. Fick så förbaskat ont i bäckenområdet att jag inte ens kunde sitta ordentlig och då är det tydligen svårt att vara tacksam. Men jag tror ändå på att försöka hitta nåt för jag vill ha den sinnesstämningen när jag lägger mig, så det blev det som blev. Idag har jakten redan börjat och jag vet vad som kommer först. Det börjar på croissant och slutar med marmelad. Mums.

Jag misstänker att mitt (just detta) onda är foglossning, men helt säker är jag inte. Har ju så mycket konstigt ont just nu av en massa anledningar så det är ett svårt pussel att lägga. Men som igår, tror det kom av för mycket sittande, hade jag en sådan obehaglig och knivskarp smärta där nere, fast inte däri, så jag blev aldrig riktigt orolig, det högg och höll på vid sidorna och ner mot ljumskarna och över pubisbenet. När jag sedan skulle försöka förflytta mig till toaletten och vidare till sängen trodde jag att hela underlivet skulle rasa ner i golvet och igenom det till grannen under på ett sånt där oväntat gevalia besök.
Tack och lov stannade det hos mig och jag lyckades ta mig dit jag skulle med handen skyddande över paketet. Fy faan alltså. Jag var inte kaxig då.
Jag vet inte, men ni som kan det här, låter det som foglossning? Min läkare har varnat mig att allt kommer nog känas lite extra eftersom jag har cerklaget därinne och varje liten växtvärk antagligen kommer dra i det också, så det kan ju vara en kombination av lite allt möjligt. Men kul var det inte. Är fortfarande väldigt öm. Som om jag har suttit på en cykelsakel och trampat mig igenom natten. Blir nog till att ligga helt still idag, inte sitta uppe och lyxa. Har fått låna satc-boxen av Lisa, så jag ska börja störttitta på Carrie & co, typ nu.

18 kommentarer:

Anonym sa...

det låter bergsäkert som fogarna. jag fick hoppa på kryckor det sista och jag känner väldigt väl igen det du beskriver

Anonym sa...

Hej...har precis hittat din blogg efter fint repotage igår! Ville bara önska dej all Lycka och Sol!! (min egen foglossning som jag dras med nu känns mest över höfterna...som nålar och smärtaajaj! Finns ett underbart bälte att dra åt med...hos sjukgymnasten.) Linda

Anonym sa...

Låter lite som foglossning tycker jag. Jag fick ont just där du beskriver. Och rejält ont. Kunde knappt gå på slutet... (men sjukskriven blir man inte för det, upplyste FK om).

Anonym sa...

Jag kan sånt, och jag vill hävda att det låter som foglossning.

Annikas ditt och datt sa...

Oj oj låter som foglossning. Jag själv var sängliggande på halvtid under min graviditet på grund av risker och annat skit. Till skillnad från dig slapp jag "heltidsligga". Det gör ju ondare i fogarna när man ligger eller sitter eller går. Det gör nog ont överhuvudtaget vad man än gör, tyvärr. Jag håller tummar och tår för er och Mini. :-)

Anonym sa...

Låter som foglossning. Jag är gravid med mitt första barn i vecka 25 och mina fogar började spöka i vecka 21 ... Smärtan flyttar sig mellan ryggslutet, insidan av låren och blygdbenet och det gör för jä*la ont ibland. Jag blev jätterädd första gångerna att barnet var på väg ut, men BM säger att det är ingen fara alls. Om det förvärras brukar akupunktur eller ett bäcken bälte hjälpa.

Anonym sa...

Hej.
Följer din blogg lite sådär i hemlighet utan några kommentarer hittils.
Och jag tycker det låter som foglossning blandat med växtvärk.
Rekommenderar ett stödbälte om du itne redan har ett sånt. Jag köpte mitt på babyproffsen men vet att sjukgymnasten har sådana också.
Mvh Miia

Evighet sa...

Hua håller tummarna för att värken går över. Det är dock en bra lösning att kolla på satch. Gick igenom den serien två ggr när jag låg på sjukhus med min lilla knodd. Livet blev lite lättare då.
Lycka till och massa må bra kramar.

mrsjones sa...

Jag har börjat få så där också, speciellt efter en kväll i soffan, då man ligger lite som ett s o kollar på TV. Benen liksom gärna låser sig då och det gör skitont att försöka röra på sig. Speciellt pubisbenet är ömt vid foglossning erfor jag när min läkare tryckte på det sist när jag var där för koll..fy vad ont det gjorde! Vad duktig du är, dag 50! Inte klokt. Läste inte GP igår, finns artikeln på webben idag? kram! oh vad nice med SATC box!

Anonym sa...

låter absolut som foglossning. speciellt smärtan över pubisbenet! jag hade skitont där halva graviditeten. inte kul. jätte lycka till med resten av din graviditet // trogen bloggläsare. =)

Anonym sa...

Förlåt Jonna, men jag bara ser framför mig din förvånade granne som får oväntat besök... Det är självklart inte roligt att du har ont, men du är fantastisk som kan få ihop så roliga bilder trots att du har det jobbigt!
Och grattis till dag 50!

Anonym sa...

Jag tycker det låter som ligamentsmärtor för precis så hade jag. Trodde Neo skulle komma farande ut ibland för det kändes som att magen vägde två kilo extra när dom där smärtotrna kom. Hade jätteont av det när jag var ute och gick, ingen höjdare.

Anonym sa...

grattis till dag 50! veckorna rullar på!det är foglossning du har och det gör ont. men är inget farligt. lycka till även framöver.
kram:A

Anonym sa...

Det där med att tappa underlivet känner jag igen! Jag trodde det hade något med åderbråck att göra...men jag kanske är fel ute? Hmm ska nog undersöka saker vidare... Lycka till!

Anonym sa...

när det känns som om underlivet ska trilla ut och man är öm över pubisbenet så är det säkerligen foglossning på den främfre fogen. Länner du av i sidan på korsryggen och om det dessutom gör ont om du lägger dig på golvet och drar upp ett ben i taget så kan du vara säker på att även de fogarna bråkar med dig.
Tyvärr

Hoppas att det inte blir värre

Anonym sa...

Jag hittar inte artikeln på gp!! Skulle du inte kunna länka till den?? Please (himlar med ögonen även om du inte ser det)

Kramis..... Annica

Anonym sa...

Jag hade precis som du och de senaste veckorna kunde jag inte ens sitta.....fick stå på knä på stolen vid matbordet hgst 10 min sen trodde jag kroppen och höfterna skulle explodera.
Blev sängliggandes med kuddar mellan benen och hela vägen ner till fötterna.
Frsök parera kuddar så heeeeela benet går i linje med höften, det underlättar mest.

Kram
Lina fr Malmö

Anonym sa...

Hej där stackare.....
Jodå, jag håller med några här om att det låter som just foglossning. Jag hade detta under första graviditeten och det kändes f*n som om jag skulle gå av på mitten! Jisses så ont det gjorde. I och ur bilen var VIDRIGT. Bältet Linda nämnde var superskönt. Hoppas det blir bättre.
Ha det bäst och kramen