torsdag 16 oktober 2008

dag femtiotre -släppa det

Har släppt färdbajset. Eller släpper det mer och mer för varje timma som går, samtidigt som jag laddar inför att på nytt försöka krama ur en gnutta tjänst ur dom, har ju tid till läkaren på måndag nästa gång och svettas redan nu inför tanken att åter ta strid. Förhoppningsvis går det bättre den här gången för Marcus har snackat med nån sorts boss där som skulle snacka med puckona (ursäkta, ni som kanske ändå är vettiga) på beställningscentralen och skicka över dispensen igen, varför nu det ska behövas för varje gång jag pratat med dom har de innantil läst ur den -"vanlig bil, ja ja, bakåtlutat framsäte" innan bussen sen som i ren trots skickats fram. Marcus var med egna ord "aparg" och hade tydligen blivit tillsagd att lugna ner sig, vilket han ju givetvis inte gjorde. Han sa sen att det verkade som att tanten till sist förstod allvaret, men om det blir nån skillnad får vi väl se.
Jag ska i alla fall nästa vecka, eftersom jag som sagt nu för egen och bebis skull måste släppa det ett tag, kontakta lokaltidningen så får vi se om det inte börjar hända nåt. Hade ingen aning om att det tydligen är sådan katastrof med den här sk tjänsten lite varstans i detta avlånga land. Skrämmande, minst sagt.

Igår gjorde Marcus debut som sidekickande programledare i kvällsöppet och han var bäst! Det blir intressanta onsdagkvällar framöver, jag hoppas bara han byter det där lite väl bögiga linnet mot annan tröja till nästa program. Men det är alltså en komplimang. Jag menar såklart att linnet var snyggt och häftigt. Hallå. Det fattar ju alla i Stockholm, gör inte ni det är ni bara stinkande pungråttor hela bunten. Och nej, jag skrev inte på nåt kontrakt när jag föddes om att jag ska vara en schysst och respektfull medmänniska så därför tänker jag inte vara det heller. Så det så. Pungråttor.

Ja, eller nåt sånt. Det här var min lilla dramatisering inspirerad efter gårdagens spektakel i ovannämnda debattprogram. Så skönt att min karl på ett äkta kvällstidningsvis går till attack och säger vad han tycker om saken. Vilket som vanligt är så klockrent det kan bli.

Om någon förresten råkade blinka nånstans mot slutet förresten så kan ni ha missat min och Minis tv4-debut. Den där lite hesa högen i hörnet av soffan var alltså jag (vi). Mer vet jag inte, för jag fick panik och gömde mig under filten tills det var över. Piuh vad jobbigt att vara tv-kändis. He he.

Nu ska jag fortsätta förbanna mig själv för att jag mot bättre vetande åt ärtsoppa till lunch.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna,
Jag kom hem så sent att jag baraorkade se början av programmet och ska se vidare idag på på TV4anytime!

Vad bra han är din Marcus, han lunkar in lite pojkaktikt, sätter sig bakom sina markerade böcker och med Moberg och äger!
Han är dessutom grymt snygg din Marcus! (Hoppas du inte tar illa upp att jag skriver det)

C/Katrin är ju lite av ett kapite för sig. Jag hoppas, för er båda att det inte blir för mycket elakheter och kvällstidningsjournalistik i släptåg med detta.

Viktigast; Ännu en dag när Mini mår bra!
Kram My

Gunilla sa...

Nu har jag suttit och sett hela programmet på webben. Kul liten film om Marcus och så fick jag se dig i din soffa!
Kram Gunilla

Anonym sa...

Hej!
Såg också programmet, men måste vinkla det lite från hur jag såg det. Katrin spelar en roll, jag tror säkert hon frått i uppdrag från bossarna på fyran att just tänja lite på gränserna.
Sen sa Marcus att han avgudade Moberg just för att han sa vad han tyckte, folk höll inte med Moberg och han blev oomtyckt av många, men det struntade han i. Precis som Katrin..? Lite dubbelmoral där ju. Jaja, gick in i så djupt i vad de sa, kanske inte fattade resonemanget;-)

Sen var det rätt komiskt, läste på Katrins blogg och hennes kommentarer. I en kommentar stod att Birro var ju minsann en fin människa som jobbar med teater och film i Angered. Hihi..antar att dom tänker på Peter? Precis det Marcus tog upp i går..
Hoppas det blir någon reda på det där "färdtjänst(?)problemet).
Kram
Anette J

Anonym sa...

Katrin är helt sjuk och fruktansvärt barnslig. Att kalla nån för "lite bögig" tycker jag dock inte är det värsta utan att påstå att Loulou får "tjockisröster". Otroligt nedvärderande! Hemskt! Vidrigt!
Missade programmet igår så jag ska göra som gunilla och se det på webben idag istället.
KRam till er!

cpmamman sa...

Tyckte Marcus sa det jättebra! Ni verkar båda så fina och givmilda människor. Önskar er och Mini allt gott i världen.

finnjonna sa...

Jag håller med dig där.
Det har kommit mycket knepigt ur den munnen, de tangenterna på sistone. Minns med avsmak de "humoristiska" påhoppen och anklagelserna om ätstörningar på en 16 årig bloggerska.
Vad får man ut av att som vuxen hoppa på tonåringar, barn?

cpmamman sa...

Katrin "vad-hon-nu-heter-nuförtiden" är en kvinna som för mig verkar ha svåra efterpubertala problem. Hon är nog fast i fantasin att hon är 16 år själv...hon beter sig ju därefter.

Anonym sa...

Jag tycker att det är konstigt att de koncentrerade sig på det hon sa om bögigt, hon hade ju faktiskt kallat Lou-Lou för tjockis och äcklig också. Det tycker jag är värre och hade mer än gärna hört hennes förklaring till det...

Din man var jättebra, och du med där i soffan :-)

Anonym sa...

Ni var jättefina både du o Mini i er tv-debut! :-)

Nikki