onsdag 15 oktober 2008

dag femtiotvå -åt plushållet

Som vanligt är det med viss tvekan jag ringer färdtjänst. Men jag gör det. Pga av inga pengar känns inte något annat som ett alternativ. -Vanlig bil, ja ja har jag hört till förbannelse och ändå skickar de en buss så vi får se vad som kommer den här gången, förra gick det ju faktiskt bra så oddsen är lite mer på min sida nu som det känns. Att mitt liv skulle sakna spänning bara för att jag är instängd och vilande är en myt. Det är lika spännande varje gång att vänta på åkdon för att komma till sjukan.
Min mamma kommer efter lunch och det känns bra. Kattlådan stinker och fulla soppåsarna avlöser varandra på golvet som små bevishögar på att Jonna inte alls klarar sig själv. Sen är det bara kul också att ha henne här!

Idag har vår Mini haft vatten en dag längre tid än Dante. Men Dante levde och växte i mig under nästan två veckor till innan förlossningen startade, för att jag hade fått en kraftig infektion och han föddes efter en lång och mycket smärtsam process för att sedan nästan direkt somna in. Han ville ut då, medan jag desperat ville ha honom kvar. Men läkaren sa sen att om inte han hade kommit kanske jag hade gått istället, vilket inte var en tröst just då. Min lille son räddade mig den gången, men jag kunde inte göra detsamma för honom. Det gör ont i mig än. Men jag ska rädda hans lilla syskon. Det ska jag. Idag är första dagen på någorlunda plus och om två veckor hoppas jag kunna andas lite lättare ändå.


Jag glömde min tacklista igår, men innan jag somnade hade jag tänkt några tack och det här är ett sådant tillfälle där tanken räknas.
Förutom tack för att dagen gick mot sitt slut tackade jag för de cerisa (?) sugrören med böj som jag fick av Viktoria och som förhöjer mitt drickande till oanade höjder. Vatten är tusen gånger roligare att få i sig när det kommer genom ett vackert färgat rör. Med böj!

Nu ska jag lägga mig. Fogar, ligament och annat krafs som omgärdar underlivet är i obalans och skriker redan aj aj aj aj aj aj!


*dagens tankekraft*
Tänk vanlig bil.
vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil. vanlig bil kommer.

9 kommentarer:

Madde (maddepladder) sa...

Jag tänker jag tänker!

*vanlig bil, vanlig bil,vanlig bil*

=)

ang. bloggportalen så tror jag att koden jag hade lagt in för att mäta min statistik på bloggen (Bloggportalens kod) hade inaktiverats av nån anledning, jag tog nämligen bort den från min blogg och lade sen dit den igen och efter det kom jag upp på Norrköpinglistan. Men därmed baseras min statistik bara på 4 dagar och inte 7 så jag borde nog ligga ännu högre upp på listan egentligen! =)

Hoppas allt går bra idag. Vanlig bil!!!

Kram

Anonym sa...

"vanlig bil, vanlig bil, vanlig bil"

Trots att jag inte känner dig och är flera, flera mil bort (Umeå) så önskar jag att jag kunde underlätta dagen en gnutta för dig. Men jag tänker på dig och håller tummarna för att du ikväll ska få lägga in många, många punkter på din "tacklista".

Kämpa på. Ta en dag i taget!

//Sonja

Anonym sa...

Åh, jag hoppas verkligen att du får en vanlig bil! Kanske vår gemensamma tankekraft lyckas! HOPPAS! Kramar!

Anonym sa...

Jag önskar också att du kommer att ha lätt att skriva tacklista ikväll.

Varje dag som går är ett steg närmare - en dag i taget, försiktiga myrsteg, kommer ni närmare målet.

Jag tänker på dig, håller mina tummar.

//Mia

ps. Har du fått dvd-skivan? Jag var osäker på adressen och hoppas att den har kommit fram...?

Helena sa...

Tänk om alla vi som följer bloggen hade kunnat gå ut med soporna en dag var åt dig! :)

Jag minns, jag minns... Jag har inte varit fullt så sängbunden som du, jag kunde t o m åka till jobbet eftersom jag har ett stillasittande sådant. Men jag vågade ju ändå knappt ställa mig upp, ännu mindre lyfta något och allra minst gå uppför trappan till övervåningen. Så hemmet slaggade igen hyfsat bra... Då var man tacksam över mammas insatser, när maken jobbar sena eftermiddagar.

Fast omgivningen har ju ändå viss förståelse för att man har mindre tiptop än vanligt (jag kan ju i alla fall låtsas att jag någonsin har tiptop hemma ;)

Att Mini haft vatten en dag längre än Dante är stort! För varje dag som går _med_ vatten och välmående i magen så är ju h*n bättre rustad om h*n ändå skulle vilja ut tidigare än beräknat. Varje sådan dag är värdefull nu.

Anonym sa...

hoppas att det går bra för dig idag!!! Hoppas på uppdatering när du är hemma igen.
Förresten, kan du inte avslöja vad det är för en liten goding som bor i magen?? har undrat och varit nyfiken ända sedan du skrev att ni visste!

Kram från en trogen läsare..

Evelina sa...

Hej,
Hittade din blogg pga."små fötters"
påhitt eller vad man ska säga,via en kompis som "bloggar" med dig(Annapanna)Hoppas du vet vem jag menar?
Ja ja, skit samma. Jag fastnade i alla fall och hoppas hoppas innerligt att Mini stannar hos er läääänge!
Kram kram Evelina

Anonym sa...

Men du.. Vadå "inte klarar sig själv"?! Du är inte själv, du har ju Mini som du tar hand om! Och jag vågar tro att du kommer ha soppåsar som behöver bytas och en orensad kattlåda då och då när du har en klängig bebis på armen. Vågar tro det för att jag vet hur det kan vara och sitter med en liten klängis på armen i skrivande stund.. Och jag vågar tro att Mini får simma runt i din mage tillräckligt länge för att komma ut och vara en underbar, älskad, levande och tidvis klängande liten bebis!

Anonym sa...

Jag har följt din kamp i det tysta ett tag nu. Jag känner bara att jag vill säga att jag håller alla tummar jag kan för dig och mini. Ni finns ständigt i mina tankar. Det är inte ofta man fångas så totalt av en blogg som jag fångats av din.

Hopppas på en vandlig bil i morgon!

KRAM