fredag 24 oktober 2008

dag sextioett -inför helgen

Fredag och helg på ingång. Yäk. Varje vecka kommer de. Helgerna. Jag vet att det är väldigt mycket gnäll om och inför dessa dagar, men jag kan inte annat för jag gillar dom inte. Tränger sig på och stör resten av veckan som brukar gå hyfsat smidigt förbi. Samtidigt vet jag att det egentligen inte är helgens fel. Det är min tanke om verkligheten som styr känslan och tankar kan, och i det här fallet bör, man ändra på.
Så jag har bestämt mig. Ska ta och på allvar försöka ändra inställning till dom, både lördagen och stackars söndagen som blivit den värsta syndabocken för allt ont. Typ imorgon ska jag. Eller kanske jag börjar redan idag. Har ju min fredags afton helt för mig själv och all tid i världen att ändra inställningar. Synd bara att Marcus för femtielfte gången i rad glömde köpa doftljus åt mig. Tror jag behöver såna för inställningsomprogrammering och risken är nu att jag utan, väljer att vänta med att ta tag i det nästa veckoslut istället. Eller så får han gräva i nån gammal låda och med lite tur hitta nåt lavendeldoftande krafs. Vill ha doft! Har visserligen min liljekonvaljsparfym som jag sprayar med titt som tätt, men såhär i slutet av oktober vill jag ha både doft, sken och värme. Alltså doftljus. Nu.

Ska ett tag till fortsätta min SATC orgie. Inne på fjärde skivan. Skulle kunna titta på hur många som helst i rad om det inte vore för höften som emellanåt domnar bort. Det är knepigt hur ont en kroppsdel kan göra som på ett sätt inte längre känns. Så är det med min TV-höft. Och nej, jag kan inte byta sida :-(

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag det är sjutton vad man kan få ont i kroppsdelar när man bara ligger på dem. Hade så ont i länd- och korsryggen när jag låg i sjukhussängen så jag var tvungen att stappla omkring uppe med gåbordet istället.

Varför kan du inte byta sida? (Frågar jag nyfiket ovetandes.;)) Klämmer magen ofördelaktigt på något sätt då? Väntar ivrigt på upplysning. :)

SATC är bra tidsfördriv. Min underbare sambo hade köpt filmen till mig och lagt den så där lite blygt och norrländskt framför tangentbordet i morse så jag skulle hitta den själv. (Han gör alltid så istället för att lämna fram presenten själv.) Och det är ju HAN som fyller år nästa vecka och jag som borde köpa presenter.

Nåja, nu undrar jag om jag borde se hela serie-boxen igen innan jag ser om filmen. Känns ju som det naturliga. Kanske kan ägna en del av mina sjukskrivningsdagar åt det. Är inte helt säker på att J vill se om serien EN GÅNG TILL just nu. :)

Haha, kirurgen jag gått hos (dock tyvärr ej han som opererade) på mottagningen ser ut som om han skulle vara tvilling till James Remar som spelar Richard Wright i SATC. Fulare läkare kunde man ju ha. Fast å andra sidan vill man ju inte riktigt aktivt associera sin läkare med just den rollen när man sitter och pratar med honom. Hihihi... :)

Kram på dig!

Madde (maddepladder) sa...

Hur kommer det sig att du bara kan ligga på ena sidan då?

/nyfiken i en strut

finnjonna sa...

ulrika och madde: Egentligen är det för att soffan är vänd si och att tvn så. Blir för mycket om jag skulle börja möblera om mellan varje höftbyte :-) Så jag sparar andra sidan till natten. Kan tyvärr inte ligga på rygg för får då massa sd direkt :-(

Kram på er!

Anonym sa...

Upptäckte precis att Marcus har stängt sin blogg! Beklagar verkligen detta, både för er skull men också för min egen. Min sambo och jag är i en liknande situation som er och vi har haft stort stöd i era bloggar. Marcus manliga perspektiv på barnlöshet är oerhört viktigt. Tack till er båda och hoppas verkligen Marcus återkommer. Jesper

Anonym sa...

Hej!

Jag har bara följt din blogg i några dagar, sen jag såg Marcus på tv 4 faktiskt.

Jag vill Önska er ALL lycka i världen!

Håller tummarna för att allt ska gå bra med Mini. Det är fantastiskt vilken styrka ni har och att ni vågar igen... Kämpa på!

Hälsningar Moa

Erika H Bergström sa...

Jag kollade också på SATC-boxen när jag var gravid! Helt perfekt grej när man går i väntans tider.

Anonym sa...

Hej Jonna! Snurrade in här en kväll och satt fastklistrad halva natten och läste tillbaka till förra våren (sedan gick ögonen i kors). Mina ord räcker knappt till för att beskriva alla känslor jag fylls av när jag läser. Tycker du är fantastisk, stark och modig. Sörjer med dig, hoppas och glädjs för dig. Jag önskar er innerligt lycka till på resan och skickar dig lite virtuell värme och omtanke :) Många kramar till er båda! /Sarah

Vonkis sa...

Läste tidigare i kväll att Marcus stängt ner sin blogg. Oerhört tragiskt, även om jag absolut förstår varför.
Vi är några som har pratat om det ikväll och det som vi tycker är värst är egentligen att de här människorna är sådana som vi kan möta ute, det kan vara en pojkvän eller en brorsa till någon som känner någon vi känner (för vi har bestämt oss för att vara fördomsfulla och tro att det är män/pojkar som skrivit de där sakerna.).
Vi är många som har er i våra tankar och vi är många som, liksom Marcus, absolut anser att vi måste sätta ner foten, vi är människor bakom bloggarna, vi blir ledsna och kränkta, vi kan inte prata med varandra hur vidrigt som helst bara för att vi gömmer oss bakom alias och anonymitet på internet.

Kommentaren kom här (och i min blogg) eftersom Marcus stängt av kommentatorsfunktionen i bloggen.

Anonym sa...

Hej!

Skönt att allt är bra med magen.

Gillar verkligen din blogg, fast jag är rätt ny här. Men, det är ngt lugnande med den, en skön och avslappnad stämning, lixom :-).

Jag undrar varför du fått sjukersättning (har inte kunnat läsa genom hela bloggen), hoppas att det inte är ngt jätteallvarligt!

varma hälsningar till dej och din familj. //Solblomma

Madde (maddepladder) sa...

och ni kan inte möblera om så tv:n står mer mitt framför soffan under din säng/soffliggning?

Förmodligen inte för då skulle ni väl ha gjort men, jaja. En tanke iaf. =)

Kram!