fredag 24 oktober 2008

idol 2008

Vad har vi lärt oss idag då?
Kanske att man som idolaspirant i Sverige inte bör dissa Abba som töntiga. Även om jag tror att Abba själva skulle kalla sig det så här i backspegeln.
Trist att Lou Lou åkte. Tyckte hon hade ett skönt sväng och en fantastisk utsrålning för att inte tala om den i min smak nödvändiga mognaden hon tillförde tävlingen.
Även om det finns ett par andra sångmässigt duktiga och intressanta idoler kvar, Alice, Kevin och Lars (varav den senaste går under begreppet intressant) så känns -08 årgången genast mycket blaskigare utan vår nya souldrottning.

Kvällens plus: Lou Lou gjorde som hon sa att hon skulle och vägrade prata med den ene av programledarna. Så det vara bara hon och Peter i slutintervjun. Strongt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu blir jag besviken på deg, Jonna. Har trott att du och Marcus stod för empati, kärlek och värme.

Inte hämnd, illvilja och hat.

Tror du att Katrin Z är en ond människa?

Jag trodde att din mognad gjorde att du kunde se skillnad på osäkerhet och illvilja.

Lycka till med allt. Kram

Ulrika sa...

Ja visst var det underbart! Hon stod vid sitt ord! Det är värt respekt!

Kram!

finnjonna sa...

anonym: Synd att du blir besviken. Förstår inte riktigt på vad bara. Jag tycker det är stort av Lou Lou att stå på sig. Hon sa tidigare att hon inte skulle prata med den ene av programledarna nåt mer, eftersom denne bland annat kallat henne för diverse mindre smickrande saker.
Det har inget med hämnd, illvilja eller hat att göra. Vilket jag tycker är tråkigt att bli anklagad för. Och var kommer Marcus in i bilden?
Nej jag tror inte Katrin Z är en ond människa.

Anonym sa...

Så framgångsrika som ABBA kan man kosta på sig lite töntighet ;-) kläderna var en sak men jag läste en artikel om vad som egentligen var deras storhet: Varje sång är en liten historia. Och det ligger mycket i det, det är något som många musiker senare förbisett, i vissa fall är det bara rytmiska strofer som texten består av. Jag är inget ABBA-fan själv men det ger jag dem definitiv. Har inte sett något av Idol men storybiten kan alla ta till sig :-)

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Hej,

Vill du läsa en lite annorlunda föräldrarblogg som avbrott i Idoltittandet så är du välkommen på besök hos mig.

Just nu håller jag på att recensera Sveriges tio största bloggar.

Kika förbi vettja.

http://beiersdorfbloggen.blogspot.com

/Klaus

Anonym sa...

Jag gillade LouLou stenhårt också fast på nåt sätt tycker jag hon var bättre i början, sedan övertygade hon mig inte lika mycket. Missade dock gårdagens program. Nu tror jag på Alice eller Kevin (troligen Kevin fast Alice är så mysig, som en älva på nåt sätt så jag håller mer på henne i alla fall).

Skönt varje gång jag läser bloggen och du mår bra fortfarande! Jag håller tummarna att det håller i sig!

Kram från Ia (Kan man inte ange bara namn numera utan att ange en webaddress? Eller är det mina inställningar som krånglar...)

PS: Jag kan identifiera mig med att du måste "strategiskt välja" vilken sida du ska kolla på TV som du sa härromdagen. Jag är ju mer eller mindre sängliggande själv fr v 25 to the bitter end och måste vända mig mellan var 30 min till minst 1 ggr/timme inkl på natten. Håller på att bli GALEN!

klokhet och dårskap sa...

Håller med dej Jonna angående LouLou. Det var mycket starkt gjort av henne. Varför skulle hon vilja prata med någon som varit otrevlig mot henne? Trist att hon åkte ut, hon hade en underbar röst.

finnjonna sa...

tillägg till mitt tidigare svar:
...fast jag tror och tycker hon är rätt elak.