fredag 24 oktober 2008

lite kvällsfunderingar

Jag förstår inte varför kd stretar emot och ännu mera emot. Varför kan man inte bara ge alla samma rättigheter? Varför envisas med att skilja människor åt? Och kom inte och vifta med några bibelcitat, för skulle vi bokstavligen gå efter den uråldriga men vackra och på många sätt fantastiska skrift hade flertalet av oss redan stenats till döds alternativ fördrivits ur våra hem och allt vad det heter.
Tycker det är lite fånigt att man fortfarande 2008 i Sverige inte fullt ut kan acceptera och respektera (förstå dessa får ni göra hur ni vill med) människors olikheter. Och nej, jag tycker inte det är att acceptera när en viss grupp får ingå äktenskap och en annan partnerskap, oavsett om det rent juridiskt innebär samma sak.
Inför könsneutral äktenskapslag nu! Så får vi det överstökat och kan börja fokusera på andra viktiga saker.


Sen vill jag bara å Marcus vägnar tacka (mina tack kommer sen) för alla fina kommentarer! Eller jag tackar ju såklart för dom jag också!
Han har inte slutat blogga, bara stängt ner sin ett tag, så han kommer komma igen. Just nu vill han/vi bara inte ge de elaka krypen möjlighet att stressa upp mig nåt mer, gravid och skör primadonna som jag är ;-).

9 kommentarer:

Anonym sa...

Stora kramar till er båda...Maggan

Anonym sa...

Det var inte illa före en fredag kväll men d gav mig lite funderingar. Tack!

Trevlig helg

Madde (maddepladder) sa...

Kan tro att det är med balndade känslor Marcus har en bloggpaus. Det kan va otroligt skönt att ha ett bestämt avbrott då man inte behöver tänka alls på bloggen, samtidigt är man ju väldigt van vid att få mycket utlopp via att blogga och få direkt respons på det man skriver.

Men så va det ju det där med den blandade responsen han har fått...

Alla beslut för ditt och Minis (och självklart även Marcus) välbefinnande är bra beslut!

Kram och godnatt!

Anonym sa...

Förstår inte varför homosexuella överhuvudtaget skulle vilja gifta sig i kyrkan? Gifter man sig i kyrkan är det för att få Guds välsignelse över sitt äktenskap, men Gud kan inte välsigna homosexualitet i och med att han själv säger att det är synd enligt bibeln.

Anonym sa...

Hej!
Om du studerat några av de många remissvar som komit in eller artiklar som skrivits till stöd för äktenskapet i dess nuvarande form så borde det inte vara omöjligt för dig att förstå, även om du inte skulle hålla med.
Äktenskapet är grund för föräldraskap och föräldraansvar. Det gäller barnens rättigheter och att knyta samman barnet med dess båda biologiska föräldrar. Det är ingen allmän mänsklig rättighet att få ingå äktenskap, syskon får t.ex. fortfarande inte gifta sig med varandra även om den nya lagen går igenom, tre personer får inte ingå ett äktenskap utan det måste vara två o.s.v. Par av samma kön kan inte ingå äktenskap, eftersom ett sådant parförhållande inte innehåller den komplementaritet och förmåga att frambringa en ny generation människor som konstituerar äktenskapet, det strider därför inte mot den grundläggande rättsprincipen att lika skall behandlas lika.
mvh

Anonym sa...

Kd-isar tillhör de människor jag tycker mig vara dömd till att inte förstå. Hur man, i en värld fylld med elände, otrygghet och krig, med moral som rättesnöre (Det är ju själva vitsen med kristendomen?) vill börja jobba politiskt för att få ägna sig åt att särskilja människor, och dessutom på grund av deras kärleksläggning.

Får mig att tänka på tidningen i en av de mer frenetiskt medlemsvärvande kristna sekter vi haft i detta land. Länge sedan jag såg dem, Jehovas vittnen, men blaskan de brukade sälja hette VAKNA!

NK

Anonym sa...

poKära Jonna och Markus!Vilka trångsynta människor det finns.Tänk om alla vore Bisexuella, då skulle vi slippa mycket,och egna oss åt viktigare frågor. Tex. Hur får man bort dessa hemska Mobbare från Tv och tidningar.Jag försöker med att ha skrvit till Tv4.Fick svar att Kathrin inte längre fanns kvar.
Hoppas det är sant.
Ska skriva till Aftonbladet om att få bort Alex. Media hjälper till att tala om för "våra" ungdomar, att man kan bli en kändis och tjäna pengar på att skada andra människor.Sätt dem på en öde Ö. Älskar Er.Läs ingen skit.Låt någon radera hemska mail.Kram på er underbara människor från
Rigmor (mormor)

Anonym sa...

Bengt

"Om du studerat några av de många remissvar som komit in"

Faktum är att alla remissvaren var positiva till en könsneutral äktensmapslag förutom vissa religiösa samfund. Även de sk barnexperterna var för en könsneutral äktenskapslag.

Anders

Madde (maddepladder) sa...

bengt malmgren:

Enligt ditt (och många andras) sätt att se på saken så borde därmed en väninna till mig inte ha fått i Svenska kyrkan, vilket hon gjort. Hon är nämligen oförmögen att "frambringa en ny generation"

Låter det logiskt?