tisdag 14 oktober 2008

lite mer Q & A

Lollan:
Jag funderar på receptet på kärlekskakan (after eight muffinsen), hur gör man med smöret? Ska det smältas? Och hur många ägg ska det vara?
-3 ägg! Har ändrat i receptet. Fick veta precis av Viktoria. Smöret... hmm. Glömde fråga. Kanske man ska smälta det med chokladen? Ska kolla upp och ändra det med så det blir tydligt. Sorry.

Olle:
(ang. min pantomim)
the crow?
-Skulle man kunna tro :-)

Anonym:
intessen?
-se film, spela teater, läsa, skriva
jobb?
-verksamhetsansvarig och arrangör i ett kulturhus i stan.
storlek på lägenhet?
-115 kvm, för stort just nu, långt till toa
favorit färg?
-rött, grönt

Rebecca:
En svår fråga, som jag undrat lite över, men som du inte behöver svara på om du känner att den är för personlig; har du och marcus någon gång diskuterat adoption?
-Inte jättemycket diskuterat det, även om tankarna har snuddat där. Jag har haft en sån stark längtan efter att bära mitt barn själv, mycket för att jag "tappat" två, så därför har fokus legat där. Tycker dock adoption är ett fantastiskt sätt att få bli förälder på!

maddepladder:
Jag vill veta om ni har fönster ut mot gatan eller in mot gården?
-Mot gatan (eller två egentligen), så vinka på :-)

En lite mindre rolig grej jag undrar över... Har förstått att man kan få höra de mest korkade kommentarer från människor man möter, både främmande och nära och kära, när man förlorat ett barn. Om du VILL berätta om nåt sånt så... Tror det kan va nyttigt för oss andra att höra.
-Det är såklart svårt att veta hur bemöta någon i sorg och efter en förlust. Ingen vill illa och det mesta är tänkt vara tröstande men ibland kan det komma så knepiga saker ur folks munnar att man undrar...
Har bl.a fått upprepade gånger höra att
-det är bara att skaffa ett nytt (barn). Som om man skulle säga så till en nybliven änka tex? Bara skaffa dig en ny man
Eller
-tur ändå att det hände så tidigt, hade ju varit jättejobbigt om du varit gravid en längre tid. Om dante som dog i 24:e veckan, vilket bara var jobbigt-light då eller? Och tur tycker jag inte fanns med i bilden nånstans faktiskt.
Eller
-det var nog bäst som skedde, han hade säkert blivit handikappad annars. Hallå! Jag ville att han skulle leva och hade älskat honom lika mycket oavsett "defekt", vilket det förövrigt inte fanns några tecken på!
Ja, för att nämna några...

Sara:
Jag har en fråga: har ni satt nån tidsgräns på din bedrest? Eller är det tänkt att du ska gå 40 v?
-Jag ska vila tills snittet som kommer ske om allt går bra nångång v 36-37.

Anonym:
fråga: hur länge har du varit tillsammans med Marcus, och hur träffades ni?
-Vi har varit tillsammans i ungefär, nästan exakt, fem år. Vi träffades när jag arrangerade premiären av hans Riksteaterföreställning Ord som makt och tröst september 2003. Och på den vägen är det... :-)

Ewa:
(ang. undrar ni nåt?)
kanske inte,men du verkar ju mest svara på det som passar dig.dom flesta m seriösa bloggar(som din ändå är)brukar iaf oftast gå in och kommentera varje enskilt inlägg.det kan jag tycka att man är lite smått skyldig att ta sig tid till.
-Jag försöker verkligen svara på i princip alla frågor, har jag missat några hoppas jag de dyker upp igen. Sedan tycker väl jag inte personligen att man (jag) är skyldig att kommentera komentarerna, lika lite som någon läsare är skyldig att skriva dom (även om det är hur kul som helst att få respons!) men hade gärna gjort det om situationen var en annan, just för det är roligt med den kontakten. Som det är nu har jag begränsad tid framför datorn då jag inte får el. kan sitta uppe mer än kortare stunder per dag och prioriterar att uppdatera bloggen och skärmshoppa lite när lust och tid finns.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att du är väldigt bra på att svara Jonna!

Jag har inte jättemycket erfarenhet av bloggar, men de jag sett är de många som inte svarar eller ens verkar läsa kommentarerna.

Jag tycker inte heller att de kan ses som en "skyldighet" att svara, eller skriva si eller så ofta.

Klart att det är jättekul att få respons, men de är ju upp till var och en, beror ju oxå på hur många de är och såklart på vad det är för fågor.

Jag gillar även när du samlar ihop frågorna får då hänger man ju med :)

Kramar
My

Madde (maddepladder) sa...

Du, Jonna jag får nog inte ihop det till annat än att Ewa är ett "troll"

Fattar inte hur man kan tala till en person i din situation sådär annars.

Dessutom uppstod ju "frågestunden" tack vare att DU själv ville uppmärksamma att du inte hade svarat på allas kommentarer (vilket du inte är skyldig att göra) och hoppades att ingen kände sig förbisedd. Vad är det då att hacka på?

Antingen ett s.k. troll, väldigt empatilös eller väldigt, väldigt korkad.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

De flesta "seriösa" bloggare brukar väl inte alls gå in och svara på alla kommentarer?

I alla fall inte de bloggare jag läser.

Nu blev jag lite irriterad. Jag bloggar för min egen skull. Det är fantastiskt med respons, men jag har inte bloggen för att fungera som någon frågelåda, eller kontaktcentral.

/Seriös bloggare som svarar på kommentarer när det finns tid eller behov

Mia sa...

Apropå "Ewas" kommentar om att man som seriös bloggare ska kommentera varje inlägg. Vilken "seriös bloggare" gör det?!? Tror inte att jag sett någon bloggare som gör det. Som bloggare har man ju friheten att bestämma själv hur man vill göra med kommentarer av kommentarer o s v. Du har helt rätt. Det är din blogg och du behöver varken förklara eller ursäkta dig.

Tack för en bra, öppenhjärtlig och ärlig blogg! Kul med "frågor och svar". Kanske en ny karriär på gång?;-)
Vi är många som följer er resa och håller våra tummar & ber.

En fråga, vilka tv-serier följer du? Vilka boxar med tv-serier har du?

Helena sa...

Idag har du alltså varit gravid längre än någonsin förut utan att förlossningen påbörjats! Grattis! :)))

Anonym sa...

Såg att det ska vara After Eight i kärleksmuffinsen. Vill bara be alla att inte köpa After Eight. Det tillverkas av Nestle. Det är ett multinationellt företag som bedriver en mycket aggressiv marknadsföring i fattiga länder. De påverkar ammande kvinnor att sluta att amma och i stället köpa mjölkersättning. Den blandas ut med smutsigt vatten. Barnen blir sjuka och många dör av maginfektioner. När jag fick min yngsta dotter, fanns det broschyrer på BB som uppmanar till bojkott av Nestleprodukter. Nestle äger bl a Findus och Hemglass mm.

Anonym sa...

"Ewa:
(ang. undrar ni nåt?)
kanske inte,men du verkar ju mest svara på det som passar dig.dom flesta m seriösa bloggar(som din ändå är)brukar iaf oftast gå in och kommentera varje enskilt inlägg.det kan jag tycka att man är lite smått skyldig att ta sig tid till."

Citerar ovan från någon som kommenterat Jonnas blogg.

Jag tycker VERKLIGEN INTE att man har några sådana skyldigheter när man bloggar. Ville bara säga de!!!

Kram på dig och ha en bra dag! Kollar in varje dag och ser hur du har det!
Anna-Karin

Anonym sa...

Kikar in o vill säga att jag håller tummarna för er, att det ska gå vägen! måste nog lägga denna blogg bland favoritadresserna :)

Jag själv har nyligen blivit mamma till en liten kille som kom förtidigt. Hade massa sd's o krångel med foglossning o högt blodtryck, men ändå är det ingen som har någon förklaring till varför allt sattes igång spontant med vattenavg osv.

Har du fått någon förklaring till varför det sattes igång för dig?

Anonym sa...

Hej Jonna! En kommentar som fick mitt blod att koka efter att vår son dog fyra dagar innan utsatt datum var "Kom ihåg att allting i livet har en mening!". Jag kan än idag inte se någon mening i det nattsvarta som det innebär att förlora ett barn... Jag inser att människor försöker trösta, men ibland blir det bara fel.
Kramar från Ulrika

Jessica sa...

Min främsta erfarenhet är att livet inte är vidare rättvist.
Och det där med att svara på varje kommentar, det bestämmer man ju själv. Jag gör det, eller försöker, men man kan ju välja att helt stänga av kommentarer också. Den som bloggar bestämmer på sin blogg, några skyldigheter har man inte.
Ber för att allt ska gå er väl!!

Och till Mia; vinkar!!! :)

Anonym sa...

Näää, hur kan man uttrycka sig som signaturen Ewa gör, eller iofs så kan man väl uttrycka sig som man vill men hon är helt fel ute!! En bloggare har för sjutton inga skyldigheter att komentera alla komentarer, det blir ju en evihets maskin. Vi vill mycket hellre att du uppdaterar oss om läget Jonna! Passar det inte Ewa så får hon väl läsa andra bloggar där bloggaren svarar på alla kommentarer (om någon sådan ens finns, jag har inte stött på någon)

Sen är det iofs jättekul som du har gjort nu och samlat ihop lite frågor för man (jag) får vissa bitar besvarade som man kanske har missat tidigare =)men det ska vara för att du känner för och vill göra det, inte för att någon "kräver" det!

Håller alla tummar för att du får en riktig taxi i morgon och inte en buss!!!
Kram
Anna