måndag 29 november 2010

gnäll som kom av sig

Skulle ju faktiskt ösa lite skit om ond rygg och snövallar från helvete, men kom av mig. Nåja. Ingen som gråter för det.
Eller jo, jag kanske gör det. Så här kommer, litegrann.
Lämnade Milo på dagis och det var stört omöjligt (nästan) att ta sig fram. Gatorna är visserligen plogade men då har de smidigt nog släppt av slagget längs med trottoarerna, så lyckas man överhuvudtaget med vagn ta sig upp på en sådan kommer man garanterat inte ner igen. Fasiken vad jag kämpade och därav mitt voltarenknaprande nu. Och jag hatar att behöva knapra voltaren.
Snart är det dags att ge sig ut igen. Även fastän jag egentligen inte borde, men Milo måste ju hem ochjust nu är det bara jag som kan görat.

Fast nog är det vackert väder i alla fall. Riktigt härligt så-här-vill-jag-ha-det-på-julafton-väder! Solsken, snö och kallt -Jonna gilla.
Men det är klart bäst inomhusifrån.

5 kommentarer:

Anna sa...

Nu vet jag ju inte om det är ännu sämre för din rygg men förra vintern brukade jag ha min bebis i bärsele och storebror i pulka till och från dagis. Inte helt lätt det heller men skonsammare för min rygg var det i alla fall. Även denna vinter gör vi så rätt ofta men i år har det varit bättre plogat och lillasyster är en tung dam att ha i bärsele nu.

Gråa musen sa...

Hopplöst med all snö man måste genom överallt. Fråga en som har artros. Här är en som vägrar gå på piller. Och gnäller betydligt mer än vad du gör. Min tanke går som vanligt till alla med rullator och rullstol. Hur gör de?? Förmodligen kommer de inte ut alls. I den här stan finns inte en gångbana som är skottad utom i centrum förståss. Så här ställer småbarnsfamiljerna barnvagnen hemma och drar sina små i fårpäls och pulkor. Det gäller att ha högstövlar själv!!!!!! Annars tvingas man ut i vägbanan bland bilarna. Dåligt.

Anonym sa...

Det här med snö och snövallar som vräks upp där det finns lite plats över (trottoarer ex-vis) är ett jäkla skit för oss fotgängare. Har man sedan som du en barnvagn också, så är det ännu mer skit. Men dom som plogar är väl aldrig ute och går eller drar barnvagn. Vi har ett litet hus och när vi skottat så att det går att få ut bilen på gatan, då kommer plogen och plogar igen garageuppfarten! Då har man ett och annat vackert ord att säga, men tyvärr hörs ju inte det in i traktorn! För oss är det bara att börja om från början och skotta upp ett hål igen så bilen och vi själva kommer ut!
Men annars gillar jag snön, och definitivt på julen!
Kram till er från Maggan1

Malin G sa...

Hej Jonna! Tack för Grattiset på Sofies facebooksida =)
Här finns några fina bröllopsbilder av världens bästa fotograd Sara =)

www.saramartens.wordpress.com

Anonym sa...

Det är synd att det inte finns syskonpulka...skulle förenkla en del av problemet kanske? :-)
/trasselelin