torsdag 4 november 2010

Jonna från Bomhus

Nästan som Jennie from the block om ni minns. Fast bara nästan. Men shit vad stolt jag plötsligt blev när jag i artikeln i Gefle Dagblad om kvällens gig med Marcus och Wayne läste raden med Jonna från Bomhus. Mitt gamla Bomhus som jag lämnat och aldrig kommer återvända till, mer än på besök (aldrig säg aldrig...).

Bomhus är faktiskt mycket fint. Det är en ynnest att ha mina barns mumma och muffa där. I vinter ska vi dit och åka pulka med Milo i Bomhusbacken där jag själv halkat omkring en hel del och nästa sommar ska vi fylla på en plastpool i trädgården så båda barnen får plaska sig blöta när de inte går omkring barfota i gräset. Mimmi kanske fortfarande med lite assistens. Det får nog bli en tripp till härliga harnäsbadet med för nästa sommar får även jag bada.
Som jag ska bada!
Senaste årens somrar har jag nästan uteslutande varit gravid och haft badförbud därför eller nån elak infektion eller annat strul som därför gjort badandet till en förbjuden aktivitet. Men nästa sommar, då jäklars ska det hoppas från bryggan och flotten, om den är kvar.
Harnäs alltså. Vilka minnen. Och inga minnen. Det blev en del (onödigt många) ölburkstömningar där i tonåren och en och annan finsk (=stor) klunk auroravin (fi faan vilket yäk! Någon som dricker det än?) i samband med bad och picknik. Det ska jag inte köra i repris. Lovar. Räckte och blev över kan jag lugnt säga men bada det ska jag!

Artikeln i gd.

GävleTeater ikväll alltså klockan 19:00.

2 kommentarer:

Marie sa...

Hej Jonna!

Inte visste jag att du var från Gävle? Själv är jag från Sätra men har hängt mycket i Bomhus!

Min sambo har jobbat med Marcus så det känns som om jag känner er litegrann. Det och genom din blogg förstås. Mycket fin.

Ville mest säga att ni verkar vara två väldigt fina människor. Eller två. En hel stor familj med fina människor!

Marie

Anonym sa...

Läste den trevliga artikeln i gd som du länkade till. Tycker också det var jättetrevligt att dom skrev om dig och att du kommer därifrån.
Låter som en kul och trevlig plan att dels åka upp dit i vinter och åka pulka och dels att åka upp till sommaren med pool-bad för dom små och riktigt utebad för er vuxna. Kan förstå att du riktigt längtar efter att få bada utomhus efter senaste årens badförbud. Och dom där gamla minnena dom gör du rätt i att hoppa över, då var då och nu är nu.
Ha det gott och kramar till er från Maggan1