söndag 28 november 2010

ostgratinerad fisk med tomat och örter

Nu när maten landat i magen är man om möjligt ännu mer frusen, men det var det värt. Gårdagens fisk smakade ypperligt idag med då den istället för potatis fick sällskap av ris. Funkade bra det med. Tyvärr glömde jag fota, men hoppas det duger ändå.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka potatis.

3. Skölj och torka ca 600 g färsk sejfilé och lägg i form.

4. Häll 1 dl grädde över fisken och strö på med 1 tsk salt och lite svartpeppar.

5. Skiva tomater och champinjoner och fördela på fisken (först champisarna och sen tomaten, fast jag som inte gillar svamp skippade dessa på halva biten). På tomaterna ska du sedan hälla 2 dl gröna urkärnade halkidikioliver, en halv förpackning fryst basilika och ca 1 tsk torkad oregano. Strö över 100 g riven ost och ställ alltihopa i mitten av ugnen och tillaga i ca 25-30 min.

Servera med kokt potatis (alt ris) och kanske lite broccoli eller annan grönsak.

Och jag lovar, även om blandningen (för mig i alla fall) kanske låter lite konstig, så gifte sig smakerna i munnen och vilket äktenskap det sen blev! Mumsigt värre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

med vitsås då Jonna? På min dator är din sida nu HELT igensnöad dvs. VIT. Kijan

John sa...

Julen 2004 när Linda badade la jag rosenblad i hallen. Jag la en filt på golvet bredvid granen och omringade den med ljus. Där förlovade vi oss den 27/12. Jag var en lycklig man

Anonym sa...

Den här fiskrätten låter mums!Ska testas, men jag kommer att utesluta oliverna, det är en av få saker jag inte gillar. Men det blir säkert bra utan dom tror jag.
Sen blir det nog potatis för min del! Ska testa det här i veckan. Tack för du delar med dig.
Kram Maggan1
PS När kommer din kokbok?? ;-)