måndag 3 november 2008

avgiftning

Har försökt sluta länge nu. Vet att det inte är bra för mig, det tillför ingenting, ens för stunden egentligen och jag vet också att risken är stor för bestående men, om det fortsätter så här. Har redan upptäckt vissa symptom och skador som blir svåra att laga.
Men jag kan inte byta kanal!
Jag pratar om Glamour. Detta program från helvetet.
Ett tag där i början av nedläggningen fyllde det sin funktion genom att snabbt sno en av dagens timmar och allt som lyckades med det var enormt välkommet. Då. Men nu, med min satc box, nya LOST avsnitt, massa filmer och tidningar, nu är det bara av ondo.
Jag ligger och frustar av panik när Brooke för sjuttioelfte gången gör närmanden mot Nick (efter att lika många gånger ha lämnat honom) eller när en annan går runt och kör sin inre monolog med fundersamt allvarlig min och mitt i stannar till för att lukta på en plastig blomma i den sk trädgården. Jag suckar och har mig från att det startar till att det klart och kan ändå inte sluta.
Vad är det för fel på mig?
Till och med just nu under min pågående avgiftning då jag har bestämt mig för att bara se ett av två hemska avsnitt (jag vet, borde sluta tvärt) sitter jag här och lyssnar på det. Måste ha skiten på! Suck.
Kan inte TV börja visa nåt annat den här tiden? Nåt dåligt men inte lika illa som det här?
Nu kryper det i mig, vinjetten körde precis igång. Vilket betyder att avsnitt två strax ska börja. Jag vill inte. Måste tänka på bebis. Kan inte vara bra att utsättas för sån här bajs så tidigt.
Men bara ett avsnitt till.
Imorgon ska jag försöka skippa båda. Kanske sätta på en film vid fem. Ja det ska jag. Bra idé. Bara ett till nu. Sen är det slut.
Måste gå.

18 kommentarer:

Anonym sa...

köp eller ladda ner buffy the vampire slayer...7 säsonger, 144 avsnitt..såg hela middevitten för tredje gången under min graviditet...första säsongen är lite corny men det tar sig...
och buffy är en stark och svag tjej, precis som det kan vara även om just denna är begåvad med superhjältekrafter

Anonym sa...

Hej Jonna! Har nu precis röstat på dig på mix megapol!
Usch jag vet hur det är att vara fast i det där ruttna Glamour. Jag var helt inne i det för typ 20 år sen när det var nytt och gick i kanal 5 och minns hederssöndagarna när det under en period 1991 gick hela veckans avsnitt, 5 stycken, i rad utan nån reklam i avsnitten. (Hur det var möjligt förstår jag inte) Vad jag undrar idag när jag bara sporadiskt tittat är hur det gick till när Taylor återuppstod? Hon dog ju för flera år sen. (vilket i såpor förvisso inte brukar vara nåt konstigt.)
Varför inte lite sköna danska dramakomedirullar när du inte vet vad du ska se. T ex Den eneste ene (Den enda rätta) eller varför inte skaffa boxen med Nikolaj och Julie (fast jag tror att den går i TV4+ nu), Kram Ulrika

Anonym sa...

Ja, sätt på en film i morgon vid 5, en riktigt bra film, som du absolut inte kommer vilja slut titta på. För ett sådant beroende kan inte vara annat än riktigt osunt. :)

/Anna

Anonym sa...

Har själv varit hooked på Days of our lives en gång i tiden, det är beroendeframkallande utan jämförelse.. Usch! Röstade förresten givetvis på dig, grattis till att ha blivit nominerad!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Vad är det för fel på dig? Nja, tror nog att det är något fel på oss alla som kan fastna i Glamisåpan. De flesta jag känner har haft svåra Glamour tider där man icke kunnat slita sig från TV:n. Min var under studietiden då jag inte jobba och hade tid att titta. Nu ser jag Glamour när jag är sjuk och hemma från jobb och det är typ nån enstaka gång om året och ändå tycker jag att jag hänger med...Min syster såg ett tag serien på Dansk TV för de var längre fram och en kompis till mig går in och läser på nätet för att i förväg veta hur det ska gå för Brooke,Taylor, Ridge osv men då är det befogat att fråga sig vad det är för fel på en. Kl 17.00 är det annars MTV:s reality serie "The Hills", lätt att fastna i så kanske ska jag inte rekomendera dig att börja titta på den..
/Malmöit

Anonym sa...

Kolla på The Hills på MTV istället!!
/N

Anonym sa...

Hej Jonna! Nu har jag röstat på dig på mix megapol. Du skriver så fantastiskt fint om din graviditet och alla tankar och rädslor kring den. Hejar på dig! och håller alla tummar för mini.
kram Karin

Anonym sa...

Jag är fast i Glamourträsket jag med... jag kommer inte loss ;-( Har suttit fast sen allra första början, när de började visa skiten på svensk tv. Hittar nån ett bra botemedel så säg gärna till! :-) Fast jag har sagt till mig själv (och till min kille) att när jag får ett jobb så ska jag sluta titta, vi får se hur det går med det...

/Caten72

Anonym sa...

finns bara ett sätt att undvika bajset! bannlys 3 och 4+ dagtid! glamour, våra bästa år, gammla oprah avsnitt.. listan kan göras lång, och det finns bara två sätt att hålla sig ifrån dom, inte slå på kanalen, eller googla, tareda på vad som kommer hända! vi är ju rätt efter i sverige! lyacka till

Anonym sa...

Sluta tvärt med Glamour, får du alltför stor abstinent kan du alltid börja kolla igen. Vare sig det är om en vecka eller om ett år. Du hänger med i handlingen ändå. Jag vet, jag har testat ;) Tittade på det när jag gick på högstadiet, en period direkt efter gymnasiet och sedan även sporadiskt när jag pluggade till kostekonom.

Grattis till nomineringen, självklart har jag röstat på dig!

Anonym sa...

Hahaha du är ju rolig du. Jag tänker på min numera döda farmor som bodde helt ensam ute på landet i de djupa mörka finska skogarna. Det var hennes absolut bästa program och en helig stund för henne. Glamour rockar. Det är helt underbart med de där åh-här-står-jag-och-tänker-högt-för-mig-själv-helt-avspännt-monologerna.
Jag har visst fastnat i din blogg. Återvänder ju varje dag. :-)
Tjing på dig. /Jonna

Madde (maddepladder) sa...

När jag va sjukskriven hade jag exakt den här kampen som du har nu fast boven i dramet hette "Day's of our lives" =)

Madde (maddepladder) sa...

Ulrika: Taylor har återuppstått inte mindre än två gånger. Båda gångerna tror jag det visade sig att hon egentligen varit kidnappad hela tiden... =)

Anonym sa...

Mmm, jag är också glamourare. En gång såg jag dr. James på Tivoli i Köpenhamn. Det visade sig att han och Stephanie var bjudna till Victoria-prinsessans 20-årsdag på Öland, för hon är också glamourfan.

Håller med om att Buffy är super. Ett verk men än en serie skulle jag nog säga.

Ha det gott! / Taylor 4-ever

Helena sa...

*s* Jag har haft en del förvirrade samtal med min mor, när hon med inlevelse berättat om något som hänt och jag förväntats förstå att det var i Glamour det hela hade utspelat sig!

Själv har jag aldrig lyckats ramla in i ett enda avsnitt eftersom jag bara ser på kvalitets-TV ;) (Eller åtminstone talar tyst om att jag sitter och glor på Miami Ink och American choppers var och varannan kväll).

Anonym sa...

jag följer glamour jag med, är fast! :A

Anonym sa...

Det är något konstigt med graviditeter och Glamour...
Mina tre gravioditeter och amningsperioder har gått hand i hand med det där hemska programmet. Otroligt beroendeframkallande! Men lugn, det går över, jag lovar!

//Sonja

Anonym sa...

Jag följde glamour slaviskt när jag var mammaledig. Undrar om det egentligen hänt så mkt på 10 år, det mesta av programtiden gick ju åt att visa smäktande ansiktsuttryck. Men jag vågar inte kolla ett avsnitt av rädsla för att trilla dit igen...