torsdag 13 november 2008

dag åttioett -sjuttionio dagar kvar (ca)

Senare idag kommer mamma, om hon bara är fullt kurerad efter maginfluensan hon tidigare i veckan fick sig en släng av. Vi hoppas så.
Jag vaknade imorse kring fyra (gillar inte alls tiden runt morgontidningens ankomst) och var sen "uppe" någon timme, somnade igen och vaknade åter vid tolv (!) av att höften värkte. Rätt bra jobbat om jag får säga det själv. Så när jag nu precis är färdig med frukost och i färd med att göra mig redo för evert är hon redan efter lunch typ. Så trots magknip från helvetet (dessa tarmar, dessa tarmar) så är jag relativt nöjd med dagen so far. Och om vi fortsätter leka med tanken att jag var halvägs i vilandet igår så betyder det att jag idag är närmare målet (om allt går bra) än startgroparna. Inte illa pinkat alls.

Lyssnar på lite blandade klassiker och funderar på vad jag ska köpa på nätet idag. Känner att jag måste fira lite för mig själv. Belöna mig. Men kommer inte riktigt på vad. Har en skiva i tanken, men vill inte bara köpa en så jag får tänka vidare i duschen. Dags att börja köpa lite julklappar också och det piggar alltid upp. Älskar att köpa presenter! Blir lite begränsat utbud i år så det får bli vad det blir, men något blir det iaf. Har börjat få antydan till julfeeling redan, som ett litet invändigt hudutslag finns den därinne pockar på uppmärksamhet. Ännu ska jag inte låta den bubbla fram helt, men när december=joulukuu=julmånad på finska, kommer ska jag låta den härja fritt.
Kan inte låta bli att fantisera en snabbis om hur nästa skulle kunna te sig...

Dusch nu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett skivtips: Gregorian - Christmas Chants. En julskiva som man blir lugn och harmonisk av. Skivan är dessutom inte alltför "julig" så man kan bra lyssna på den redan i november! =)

Måste bara säga att jag tycker att din blogg är fantastisk. Höjdpunkten på dagen är när jag får läsa om din/er dag. Jag önskar er all lycka!

Anonym sa...

Klart du ska fira!

Förresten har jag redan börjat fundera på hur årets julkort ska se ut - jag tycker att det är kul att göra dem själv. Och om de är tillräckligt tidskrävande så är det faktiskt ok att börja med dem redan i november! :-) Du kan ju alltid skylla på eventuella långa leveranstider om du vill börja beställa julklapparna nu!

/ Joanna

Madde (maddepladder) sa...

När jag hade vattenröv åt jag något som heter Inolaxol, undrar om det kunde va nåt för dig? Det är ett pulver man äter i filen så att det ska bli mjukt och smidigt det som ska genom tarmarna. Bra både mot för hårt och för löst.

Från sktisnack till klappar.

På albrektsguld.se kan du ladda hem den aktuella katalogen om du vill välja ut presenter och skicka Marcus att shoppa. Öppet köp t.o.m. 7/1. Bara ett tips =)