lördag 8 november 2008

dag sjuttiosex -god morgon

Eller är det det? Kan än så länge gå utan mina krycks i alla fall, så jippiee för det. Och det är ju inte långa sträckor jag behöver förflytta mig, så med lite tur kanske fogarna håller sig i schack ett tag till. Jag hoppas. Det är väl det som är den goda delen av morgonen och vad ont är, nej, det bryr vi oss inte om.

Min älskling och världens bästa Marcus har städdag idag, som alla lördagar och han går just nu runt som en liten tant och styr i vardagsrummet, så jag sen kan gå dit och lägga mig och börja stöka igen. Han slänger gamla tidningar, näsdukar och godispapper jag har lämnat efter mig, plockar bland grejer, ställer iordning och drar runt på dammsugaren som vore han ute och rastade hunden. Riktig sött faktiskt.
Lite dåligt samvete får jag eftersom jag inte kan bidra med nåt annat än övervattna blomman som står, stod, numera hänger eller som jag vill se det, vilar sig lite, här bredvid. Så går det när jag hjälper till. Lika bra att backa och bara göra det jag gör bäst just nu, att vara gravid, se på tv och äta gott.

Nu är det klart runt soffan. Läggdags!
Blir disc 2, säsong 4 i SATC-boxen, det närmar sig...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna, Du bidrar ju med stor del av familjens hopp och lycka och dessutom ruvar du ju 24h nu så det är väl är nog ok om Marcus för sköta markarbetet ett tag :)

Kram
My

Anonym sa...

Hej hoppas att ni får en skön helg.Min man har också kört dammsugare idag.Kram

Anonym sa...

Stackars lilla blomma. Den har verkligen drunknat i vattnet. Men du har iallafall vattnat flitigt. ;)
Nått dåligt samvete behöver du ju knappast ha. Ditt jobb, som du nu genomför, verkar betydligt mycket tyngre (både psykiskt och fysiskt) än att städa en lägenhet, handla, laga mat, tvätta och allt annat som behöver göras.
Tror ju inte heller att du stökar ner så fruktansvärt mycket just nu, om inte annat så är det på någon begränsad kvadratmeter.
Det kommer säkert komma stunder senare, då Marcus är bortrest, och du kommer ha fullt upp med blöjbyten, tvätt, disk, amning, matlagning och mycket annat.

Snart är det måndag (bara 28 timmar kvar). ;)

-Anna

Anonym sa...

Läser din blogg varje dag. Vi förlorade vår dotter Liw när förlossningen startade i v23+0 i maj 2006. Men nu i juli 2008 fick vi vårt efterlängtade barn, en liten Arwen som tom gick över tiden med en vecka fast de misstänkte att jag hade cervixinsuffience. Dock inte haft ngt cerklage. Jag hade mycket vila för jag fick en stor blödning från moderkakan i v 14 o trodde det var kört så fick inte röra på mig mycket. Jag håller tummar o tår för er nu att ni får er belöning för alla veckors oro. Kramar Sandra

P.s: Cyklamen du har på bordet behöver stå i fönster o hellre torka ut. Jag har alltid gjort fel med dem innan tills min lilla mamma talade om vad hon hade läst. D.s

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag har inte det minsta dåligt samvete när jag pekar med hela handen.

"Tvätta si", "sopa så", torka där, diska här.

Det jag hade gjort om jag kunnat får han göra nu.

Jag har ont så det räcker för oss båda.