fredag 21 november 2008

dag åttionio -oro vs. tillit

Hemma. Allt såg rätt bra ut.
Fick göra en CTG-kurva och Minis hjärta slog som det skulle, mitt var uppe i halsgropen och trummade för det är något med sådana oförberedda nya kontroller som får en att nästan vilja skita på sig, men det gjorde jag inte och det såg som sagt bra ut!
Min livmoderhals däremot verkade vara något förändrad. Fan. Ca 10 mm kortare än sist. Men då allt är stängt och ingen öppning inifrån kan anas hoppas vi att det är en sådan trevlig normal (hatar allt normalt) förändring som hör till. Det är ju svårt att mäta nuförtiden också så ett antal mm ligger altid inom felmarginalen. Vi får se nästa gång och tills dess är det "bara" att leva på som tills nu och hoppas då på roligare siffror. Min läkare verkade inte märkbart oroad och skickade ju hem oss, så nu gäller det för mig att lyckas välja tillit.
Välj tillit, välj tillit, välj tillit...

Så där. Nu har jag valt tillit.

Nästa fredag får jag en rullstol! Om allt går fortsatt bra, välj tillit, så kan jag se fram emot att bli utrullad korta v 28+, jippiee!
Välj tillit, välj tillit, välj tillit...

Nu är det ligga plant som gäller i många timmar. Trots valda tilliten tar jag som extra tillbehör försiktighetsåtgärden ligga plant.
Välj tillit, välj tillit, välj tillit...

Hej hopp.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag väljer tillit tillsammans med dig.

Anonym sa...

Kan du inte ta den där elaka oron och spola ner den. Eller kasta den i soporna eller något annat elakt. Den ska i alla fall inte få sitta på din axel och vara dum och dryg utan där ska sköna, fina, trevliga tillit sitta och vifta med sitt lilla trollspö och strö "måbrakänslor" över hela dig.

Allt kommer såklart att gå bra. Kram!

Anonym sa...

Oj vad skoj med stolen! Nu har du ju något roligt att se fram emot under veckan!

Ha det fint / Joanna

Anonym sa...

Min tapp blev oxå lite förändrad mot slutet men som du själv säger. Det är svårt att mäta när bebisen blir större och några mm hit eller dit är faktiskt ingen fara, Jag födde 3 veckor för tidigt men det var ju heeelt ok! För då mådde bebisen super och det är ju det som är huvudsaken! STOR Kram i snöyran!

Anonym sa...

Jonna, jag håller alla tummar jag har för dig och Mini. Någonting djupt inne i mitt hjärta känner att det kommer att gå vägen. Hela vägen tills Mini klarar sig utanför. Jag är gravid med mitt första barn i vecka 30 och det är först nu jag börjat kunna slappna av med känslan att om HAN kommer nu så klarar han sig troligtvis. Kram och hoppas helgen går fort :)
Anna

Anonym sa...

Jag bidrar med lite tillit härifrån också. Dessutom tror jag att det viktigaste är att bebisen verkade må bra just nu. Den är i en bra ålder, förutsatt att den verkar må bra. Och det verkar den. Tänk på att siffran 80 % som överlever en för tidig förlossning i denna vecka inkluderar även de där man inte haft så god koll som på er bebbe, där bebben inte mådde bra. I detta fall, med så bra koll, och bebbe som mår bra,tror jag att chansen är mycket mycket högre! Dessutom låter det itne som att ngt tyder på en tidig förlossning just nu. De 10 mm är helt inom felmarginalen. Min tillit är orubbad! /En som arbetar med förlossningar

Att tämja vulkanen inom mej sa...

Det är normalt att livmoderhalsen kan ändra sig lite.
Efter 4st barn med cerklage så vet jag en del.
Den kan förändras igen till att bli det du hade innan.Fråga mej inte hur det går till.
Skönt att höra att du inte har öppnat dej inuti.
Det gjorde det för mej en gång och då var det bara att läggas in på sjukhuset och avvakta att det skulle återgå till det "normala" igen..
Skönt att du får en "rulle" nu då men som sagt ta det lugnt nu...
Kram

Anonym sa...

Kramar till dig. Är i vecka 11 nu. Det kom blod i morse. Fick tid på KK. Tack o lov var allt bra med lilla Bus. Sger som du hatar NORMALT!

Ett tips till dig som gillar S-märken. I kiosken på Vrinnevi har de vid kassan. Såna mjuka svarta! Supergoda o svåra att hitta i stan. Kramar

Anonym sa...

Hej Jonna, 10 mm låter ju inte så blodigt? Fast jag kan förstå att du oroar dig, inte för att det är 10 mm men med tanke på vad du varit med om är det klart att det är svårt att inte oroa sig. Men jag kan säga dig att min livomdertapp gick från > 4 cm till 3,2 cm på en vecka när jag var i v 26-27 men nu när jag mätte för ngr veckor sen så var den plötsligt > 4,5 cm! Om det är livmodertappen som verkligen varierar så mkt eller om det är svårt att få konsekvent och exakt mätning vet bara gudarna.

För att sammanfatta - jag röstar också för tillit!!! Hade dom varit det minsta oroliga hade dom ju aldrig skickat hem dig med hänsyn till din historik! Lita på det!!

Glöm det nu och ha en bra resterande mys-fredag med din man!

//Ia

PS: Jag har nu skaffat lergigan men det hade noll effekt när jag tog en. Hur stor dos tar du? Jag tog 1 tabl på 25 mg enligt doctors orders, men det var en fis i världsrymnden....vaknade som vanligt var annan till varje timme hela natten. Zzzzzz Tänk om man kunde få en enda natt då man sover som en klubbad säl HELA natten, utan att vakna och vända sig och ligga vaken och sen vakna upp utvilad...

finnjonna sa...

Tack för alla kommentarer och pepp!

Ia: Ja det e ju knepigt med tappen, min är kort (och försvagad, men har ju cerklaget) från början, bara ca 27 mm i utgångsläget så då känns 10 mm som en himla massa mindre plötsligt. Men jag väljer tillit :-)

Jag tar en Lergigan. Nån gång två. Den hjälper ju främst vid insomnandet så att sova genom natten är nog tyvärr mycket begärt. Jag tror den hjälper mig så pass ändå för att jag intalar mig stenhårt att jag däckar av den, men tror ju det är mycket placebo där. Testa två och så massa intalning så kanske...

IVF-prinsessan: Skönt att din Bus mår bra! JObbigt med blödning... Jag köpte flera mjuka s-märken idag innan hemfärd :-P Gott!

Anonym sa...

Ok, jag förstår att 10 mm känns mycket för dig så förlåt om jag sa "inte så blodigt " MEN!!! återigen jag resonerar så att doktorn inte hade skickat hem dig om dom tyckte det var fara på taket. So I stick with "tillit" i alla fall. : - )

//Kram Ia

Anonym sa...

Om du inte gillar "normal" kanske du kan säga "vanlig" , vanlig förändring, eller är det lika illa? Det finns många skäl att tycka att "normalt" är jobbigt ord.

Tänk på att Mini är redan en stark lite krabat o ni kollar hela tiden noga hur det mås i magen.

Finns aldrig några garantier, men skäl att hoppas och som du sriver, känna tillit!

Kram My

Ps, min tviling o mamma kommer i helgen. Från London rep. Kumla via har tagit ledigt o ska se Marcus pjäs på måndag. Synd inte du o Mini kan se pappas premiär, men de kommer säkert fler!

Unknown sa...

Fint att inte läkaren blev orolig så att ni får växa vidare hemma vid din nya tv-kompis, du och Mini.
Jag håller till i Norrköping på typ kontorstid, så om du någonsin behöver påfyllning av choklad eller annat så hojta bara!
Ha det nu så bra med din man och med din mage och dina katter och din tv och din ny-inbjudna tillit.
Ha en härlig fredagskväll.

mrsjones sa...

Skönt att ni är hemma i tryggt förvar alla tre. Jobbigt med förändringen av tappen så klart, men underbart att det inte var någon öppning inifrån. Jag väljer tillit med er och håller tummarna så hårt att det gör ont! Häftigt med rullstol nästa vecka, fattar du hur långt ni har kommit nu! Blir helt tårögd! Så duktiga du och mini! och pappa så klart!

ps allt såg fint ut idag för lillasyster! Ingen avvikelse alls, hela 1400 gram! Helt otroligt.

massa kramar, tillit, tro, hopp skickar jag åt ert håll!

Tudorienne sa...

Tillit ja, försöker också alltid välja det. Men du, nog ska det gå bra det där. Ja det tror jag i alla fall.

Anonym sa...

Det måste gå bra! Håller stenhårt på er, dig, Marcus och Mini!