söndag 23 november 2008

dag nittioett -söndagsledigt

Har uppenbarligen till inte minst min stora glädje lyckats vända lördagarna till fina sådana, men så kommer en söndag och allt rasar. Hur svårt ska det vara? Kan inte två dagar efter varandra bara få flyta på? Och den där jäkla tilliten. Jag väljer visst den. Fortfarande gör jag det. Eller försöker, men fanskapet har väl ledigt för inte väljer den mig. Vi är faktiskt två om det!
Det började på natten. Vaknade minst en gång i timmen av att antingen höften eller magen värkte och var det höften, vände jag sida och då blev magen stenhård. Så natten får ett klart IG med alldeles för många onda avbrott i den sk sömnen. Sen åkte ju Marcus iväg och fastän jag vet att det är så och är med på noterna blev jag lite tjurig, inte minst på att dammsugaren ligger kvar mitt på golvet och jag måste lyfta på benen, något jag inte orkar (det gör ont!), för att passera.
Jag tänker bra tankar hela morgonen och varvar dessa med en hurtig Tilde men sammandragningarna fortsätter. Lutar åt tidig bricis idag. Som tur är kommer brorsan A förbi och vi ska se film. Han får släpa undan dammsugaren så jag kan hasa mig genom rummen tillika tillvaron som jag önskar och gå och handla så jag klarar mig sen.

Ja ja. Nog med gnäll.

Nu blir det film.

Hörs sen, gladare förhoppningsvis.

4 kommentarer:

Anonym sa...

är det inte på söndagarna du går in i en ny vecka? dessa dagar borde vara de bästa i så fall ju! =)
kram hanna

Anonym sa...

Hej! Tack för en fin blogg. Har du provat att pyssla lite där hemma, typ sticka, måla, göra pärlsmycken etc? Kanske skulle avleda tankar lite om det inte är för ansträngande. Ta hand om dej! Värme och styrka till dej. kram Helena

Anonym sa...

Jonna,
man önskar att man kunde pigga upp dig på ngt sätt.
Film? Inte så dumt, men rätt slags film.
Har du sett den underbara PIANOT?
Musiken... Poetisk...
Läste faktiskt Marcus krönika om bl a Zlatan i dag.
Allt gott till er båda! Du är väl också Dan Andersson-vän?

M v h Mohikanen.

Anonym sa...

Hej Jonna, synd att du har så ont.Håll ut, vi är många som är med dig i tankarna. Kram från Öland