torsdag 6 november 2008

dag sjuttiofyra -aj aj aj aj poff

Sitter och småjäser här efter rätt nyligen intagen frukost. Var tvungen att vänta tills Marcus återkomst eftersom mina fogar väljer att fortsätta bråka så att jag varken kan stå eller gå och utan möjlighet till det blir ingen frukost gjord. Förfyttningarna upp till cirka 10 småsteg har fungerat rätt bra hittills, sedan är det stopp och jag får hjälpa till med armarna för att flytta fram ena benet. Känns ungefär som om jag hade en kniv instucken nånstans i vänster blygdben och ljumsken intill, utan att alls veta hur det skulle kännas, men som den finnen jag är känns knivliknelser helt rätt idag. Alla dagar.
När jag sitter still eller ligger, vilket jag ju ändå bara gör, känns det som tur är nästan ingenting, men så är det dessa tvångstransporter till och från toa, till soffa, till säng, som, ja de tar ju inte livet av mig, men naggande nära är det.
Mailade min BM precis och frågade om kryckor.
Hoppas på svar snart.

Nu började små fossingar kittla på blåsan också. Det är ju typiskt. Älskar varje rörelse Mini gör därinne men när de kommer åt blåsa eller cerklage är det lätt att hålla sig för skratt.
Måste kissa.
Tillbaka om... kanske tio.

------------------------------------

Så där ja. Skönt.
Nu sitter jag här igen. En kort stund. Samlar krafter för vidare förflyttning.
Ser soffan locka mig härifrån och planen att ta sig dit börjar sakta utformas.
Marcus var tvungen att gå till radion en sväng tidigare så jag är åter lämnad ensam åt mitt icke helt mobila öde, vilket kräver nogrann planering. Kan inte köra fram och tillbakavalsen så jag måste ha med mig det jag behöver direkt.
Vatten.
Tidningar.
Mig själv.
Det får räcka för nu. Och sen kommer ju Marcus hem.
Ok. Då gör vi det.
Hej.

9 kommentarer:

Sabina sa...

Foglossning är ett smärtsamt skit. Hoppas på det ska släppa för dig så du slipper det hela vägen till mål!

Kämpar kanon gör du fortf. Hejar på er med tummarna i ständigt grepp!

Glad att senaste UL var så fint, att ni fick er en lyckad tjuvtitt o att allt var oförändrat!

Underbar klätterställning till era hårbollar. Den ser betydligt roligare ut än den våra har. Var hittar man en sådan?

Tänkte på buffar mot mindre trevliga ställen. Du kan inte få Mini att buffa på andra ställen om du "buffpratar" lite med h*n?


Peppkramar o Tummhållning, tänker på er alla fem!


(sedan måste jag säga att jag är grymt imponerad av hur snygg du är i kroppen efter allt detta liggande.. smal, nätt o med en fin gravidmage som stolt tittar fram. själv hade jag svällt upp som en strandad val! håller du efter vad du stoppar i dig eller har du en bra förbränning?! oavsett, du är jättefin)

Anonym sa...

Vilket härligt rum ni ser ut att ha! Vilket ljusinsläpp genom de höga, vackra fönstren! Och motionscykel i vardagsummet - det har vi också. =)
Ditte (som på darriga ben ska försöka ta mig till centrala stan f f g sedan olyckan)

Anonym sa...

jag tycker så synd om dig vännen som måste gå igenom den här smärtan, jag vet att det är värt det men jag kan tänka mig att det är riktigt jobbigt. det är ju inte långa sträckor som man vill gå men i alla fall röra på sig utan att få ont..

*styrke kramar*

Magdalena and Co in US sa...

Vilket fint vardagsrum!
Fy sjutton vad jobbigt det verkar vara för dig...
Kramar

Anonym sa...

Du borde ha en liten permobil att åka omkring i. Ut med mattorna och tryck på tutan!

Hur ska du fira när räknaren går ner på 2-siffrigt? Jag vill se en tårta i bloggen, allraminst...

/ Joanna

Anonym sa...

Tur att ni har så fint vardagsrum idag, med krumelurer i taket. Då hade du ju någonting att titta på första halvtimmen i alla fall!

Det är jättespännande att läsa om hur det går framåt varje dag, och jag önskar er alla tre (plus katter) allt det bästa!

Anonym sa...

Jag vet inte om du redan fått en massa tips angående foglossning? Jag hade ju det båda gångerna (vet inte hur mycket du hört) och ja - det är ju otroligt smärtsamt och jobbigt. Mitt enda sätt att sova på var på sidan med en stadig kudde mellan benen. Hade jag av misstag råkat vända mig på rygg fick Linus knuffa runt mig till sidoläge, ha ha.. Var jag uppe och knallade körde jag med ett puff-i-gång-bälte (tror jag det hette). Jag undrar om jag har bältet kvar.. vill du att jag skickar den i så fall?

Anonym sa...

En liten nätt rullstol tycker jag allt att de kunde erbjuda dig. Det kan bli bökigt hemma men flyttar man lite saker så kan du i alla fall få slippa smärtan lite när du behöver ta dig runt. Kan de låna ut kryckor så borde de kunna låna ut en rullis;)
Ha det
Mvh
Linda

Jessica sa...

Du borde kunna få ett bälte från en sjukgymnast som man spänner över höfterna och som hller ihop fogarna.