onsdag 12 november 2008

onsdagkväll och salami

Så har man legat i sköna, nåja, men egna iaf soffan ännu en onsdagkväll. Det blev bönder, läkare och vampyrer och så lite Marcus som grädde på moset. Jag har svårt att se debattprogram för jag blir så uppstressad av det. Jag vet helt galet känslig just nu. Men Marcus måste jag ju kika på och Tv:n var åtinstone på så jag hörde hans (och andras emellanåt) kloka ord.

Jag är fullständigt slut nu. Två timmar på sjukhuset suger musten ur mig. Men samtidigt är jag glad, väldigt glad. Underbart att veta att allt ser bra ut. Just nu. Eller då, om man ska vara kinkig men jag väljer att tro det är bra än. Och att det kommer så vara imorgon med.
Känns ledsamt att jag inte kan vara glad för att Marcus kommer hem imorgon, men mamma kommer och det är alltid trevligt. Hon lagar dessutom godare mat än Marcus som oftast kör färdigvarianter från frysdisken, så det ska nog går bra.
Sen ser jag knäppt mycket emot resan till Rom. Tror jag lyckats lura mig själv till att tro det är jag som ska åka. Lär bli trist överraskning att vakna på fredag och upptäcka att det är nya torget utanför och inte mitt kära Campo. Men då blundar jag bara och vips är jag i la bella Roms.
Jag, eller egentligen vi, fick (köpte) en ny kamera idag. Men eftersom det är jag som håller i de tekniska prylarna här hemma känns den lite mer som min. Marcus tog den gamla med sig och ska fota lite (allt) och sätta in bilder på blogg och annat. Kul. Jag ser fram emot dom! Har beställt massa bilder på mat. Vill han ska äta allt gott som jag inte kan, massa salami, parmaskinka, mozzarella och annat och gärna ha fotobevis på det. Gud så gott med italiensk antipasti! Vattnas i munnen. Det näst bästa efter att äta något gott själv är att se en annan äta och njuta av det. Måste nog avsluta nu innan jag dreglar sönder tangentbordet.
Men jag vet vad jag vill drömma om inatt...

Sov gott.

5 kommentarer:

Madde (maddepladder) sa...

Ojojoj där träffade en nerv hos mig! När jag legat inlagd och inte fått äta så har jag beordat mina besökare att ha med sig varm, lagad, väldoftande mat så jag har fått känna dofterna och njuta av att titta på när dom äter!

Så sjuk man är =)

Anonym sa...

men klart du kan äta antipasti!
mozzarellan är ju pastöriserad och köp korv på "rulle" med bra utgångsdatum från en väl renommerad affär så är det ingen fara alls!
riskerna att få listeria i Sverige idag är lika små som att få böldpest typ.

Anonym sa...

Hej!
Har läst ditt blogg ganska länge och tycker att du verkar vara en så otroligt härlig tjej. Du, M och lilla krypet finns i mina tankar.

Du vet väl att det är fritt fram att mumsa salami, parma etc bara du fryser köttet i tre dygn. Mozzarella är också okej så länge den är gjord på pastöriserad mjölk.
Under min förra graviditet var kostråden annorlunda så jag längtade verkligen efter italiensk antipasti. Den här gången mumsar jag det var och varannan dag :-)

/ Emelie

Unknown sa...

Vilken kämpe du är! Jag har följt din blogg länge nu men aldrig lämnat någon kommentar. Jag hoppas innerligt att det ska gå bra för er och att ni ska få er bebis till slut!

Anonym sa...

Skönt att allting går bra! Tänker på dig och håller tummarna hela tiden. Jag börjar onekligen också längta efter Rom efter att ha läst dina inlägg... Finaste staden i världen.