torsdag 6 november 2008

vita små sockor

Det är som att komma till ett vattenhål, att stanna till här vid er, mittemellan toa och soffa. Jag får pusta ut lite, gnälla av mig och samla kraft
Det är drygt 10 steg (med mina steg mätt landar det nog på drygt 15 egentligen, men vem räknar?) mellan alla anhalter så jag är precis redo att kollapsa när jag når bordet, vilket är perfekt! Så ska det vara med vattenhål.
Nu sitter jag här för att Lisa snart ska komma förbi (närmare till dörren) med en latte och lite fler doftljus så jag kan fortsätta med mitt lyckosniffande.
Vi fick ett paket idag. Av Marie från Gävle. Stort tack till dig!
Det innehöll en vacker filt och jättesöta små stickade babysockor. Så underbart fina! Mitt hjärta slår volter av tanken att våran Mini ska ha dom på sig sen. Jag vågar nästan inte tänka så, men jag vill och därför gör jag det också. Klart Mini ska ha sockorna på sig! De små sockprydda fötterna ska sparka åt alla håll. Snälla låt dom få sparka massor även utanför.
Tanken på babyfötter får mig alltid att gråta. Jag kommer aldrig över att jag inte såg Dantes. Länge efteråt har jag undrat hur de såg ut, hur de kändes. Jag kupar handen och försöker tänka mig hur små hans fina fötter var. Jag blundar och låtsas att jag håller dom, smeker dom, pussar på dom.
Varför gjorde jag aldrig det?
Nu finns hans fötter inte mer. Jag kommer aldrig få veta hur de såg ut, min förstfödde sons små fötter.
Men hans lilla syskon ska få dessa små vita babysockor. Och fötterna i dom ska jag pussa på som en tok, hålla i, smeka, klappa, lukta på.
"Ja det ska du" sa just Mini med en spark.
Glädje.

9 kommentarer:

Anneli sa...

Vilka underbart fina sockar och härlig filt du fått *avis* självklart kommer din lill* snart ligga å spralla på den filten med dem sockorna på ;-)

Anonym sa...

jag läser din blogg varje dag för att jag bara måste! Jag måste få veta att de kommer gå bra för er... för de måste de! Mini måste!

Nu vet inte jag om jag läser å tolkar för mycket men av detta inlägg så tror jag att jag vet vad mini e för kön... kanske...? eller så e de jag som tolkar in för mycket i de jag läser... kanske...?

Anonym sa...

med alla dina fysiska problem tycker jag verkligen att du borde kontAktA en arbetsterapeut för det finns mycket hjälpmedel att få

kanske en förhöjning och armstöd till toaletten; den där duschstolen; trycksårsförebyggande madrass etc

Anonym sa...

Oh, så fina! I dag var jag och tröstshoppade små kläder på Lindex då mensen kom idag. Har som du en lite låda där jag samlar bebiskläder som någongång ska användas. Som det är nuläget blir det tidigast i augusti nästa år.

Du är utmanad på min blogg.

Anonym sa...

Var det rosa band på dem små söta sockorna;-)

Anonym sa...

jag har redan kommenterat i din blogg massor idag. och jag läser din blogg varje gång jag ser att det är uppdaterat det blir flera gånger varje dag ibland. Och det är bara spännande att läsa om er och hur det går för er. =) Idag har du fått väldigt fina presenter både till dig och till mini. Tycker det är så kul för vi kallade också våran lilla tjej för mini när hon låg i magen. Och hennes mormor kallar fortfarande henne mini ibland. Hon heter Ameena.

Hoppas att du får en trevlig kväll.. =)

Anonym sa...

Åh, ja du måste få pussa på de där små sparkande fötterna!! Jag tänker på och ber för dig, Mini och Marcus varje dag. Håll ut.
/nina

Anonym sa...

Åh, klart mini ska ha på sig dem! Underbart fina, jag blir alldeles varm såhär på kvälls kvisten!

Sov gott hela lilla familjen!

M333 sa...

Fötter och öron är jag förtjust i. Well, händer, fötter och öron. På djur är det lättare.. finns som bara fötter på de flesta.