tisdag 18 november 2008

ännu mera blä och buu...

Har tänt ljus och ätit kakor för att pigga upp mig. Lyckas väl sådär. Kakorna var i alla fall goda. Yeah.
Är enormt deppig för att TVn bråkar med mig, kan inte något INTE bråka med mig nån gång?! Smorde på med lite bodysmoothie och det kändes ju skönt just då men nu vill jag helst att det ska bli kväll så jag får gå och lägga mig och sova.
Det är inte kul när det inte är kul.
Tisdag ska kännas bra men det gör inte denna. Jag kan inte vara på något sätt. Ligger jag på sidan (rygg är ju sedan länge ett icke-alternativ) får jag snabbt så ont i bröstkorgen att det bara inte går längre. Sitta är nästa grej jag testar och det funkar i tjugo minuter max, framförallt som det är nu med en bebis som konstant vill kicka neråt mot cerklage, något som känns så helvetiskt att det handlar om minuter innan jag lägger mig och mosar revben igen. Vilka alternativ finns kvar efter det? Stå på huvudet?
Grädden på moset är att jag tvingats ta en bricanyl mot sammandragningarna, vilket gjort mig andfådd och uppstressad. Finns gånger då jag klarar mig rätt bra utan biverkningarna och så finns det nu...
Som sagt, kväll, kom. Vill sova. Vill bort.

Ska gå och lyssna på antiångestband med tusen kuddar under rumpa och lår och hoppas det ger mig lite ro.

Det märks.

Tja.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Gör det för ont i kroppen för att läsa böcker? Det kan ju vara lite obekvämt även i vanliga fall att ligga och läsa. Annars kunde du ju hitta en spännande bok som fick dig att glömma bort både november och regn.

/Stina

Anonym sa...

Jonna,
kämpa på, ni har kommit så långt och du är beundransvärt stark!


Kan du inte kolla TV, film eller annat via datorn?
Ok inte lika stort men helt ok tycker jag

Kram My

Annikas ditt och datt sa...

Fy, vad kämpigt det låter, hoppas att det snart vänder till det mindre plågsamma igen. Det är inte kul med oro och smärta. Kraaam med tröst och styrka till dig!

Anonym sa...

Hej! Jag hade foglossning, ont i revben mm och en groteskt stor mage. Dock inget cerklage så där vet jag inte hur du har det. Men jag har ett litet tips. Jag kunde bara ligga på vänster sida, men det gjorde ju så ont. Sno karln dins alla kuddar och gör en liten tron. Jag lade kuddar under madrassen på min högra sida, så att jag inte skulle kunna ligga på rygg men kunde luta mig lite halvt däremot så att jag inte behövde ligga helt på sida heller. Men det behövs stödkudde även under magen i den positionen. Så två (minst) kuddar under bäddmadrassen, du ligger halvt på sida halvt på rygg lutad mot dessa, en kudde under magen, en mellan knäna (för fogarnas skull) och en under huvudet kan ju vara skönt också. Prova!

Anonym sa...

Usch, så tråkigt att du har ont!:(

Kraaam, Jonna och jag håller tummarna att smärtan försvinner.

ps. Inga filmtips idag iaf. Jag besparar dig den mödan, hihi!

Anonym sa...

Ni är snart i mål!
Håll ut!
Vi är många som väntar med stor spänning.
Kram.

Anonym sa...

Försöker sända ljus till dig så att du uthärdar smärtan.Kram!

Anonym sa...

Å vad det är synd om dig! Jag önskar att man kunde ta ner ett moln att lägga dig i. Om du var här hade jag tagit med Marcus till en gatukorsning där de säljer hela beanbag soffor som är tok gröna och ruskigt rosa. Men de ser grymt sköna ut. Killen som säljer dem ligger alltid och sover söt.
gabriella i Kapstaden som gärna tar ditt onda och din oro för en kväll så att du kan få lite semester.

Anonym sa...

FY FY FY vad jobbigt det låter!!

Du får ta upp det på kollen, och se om det inte finns n å g o t de kan göra! Typ personlig sjukgymnast eller något mirakelpiller! Du borde väl kunna få något bebissäkert stoppa-värken-piller? Alla tjatar ju om vetekuddar, jag har aldig testat, men det kanske är något att ha? Annars får du äta choklad konstant och leva på endorfinerna.

Jag kan jag bara hoppas att det går över. Fort!

Kram / Joanna

Anonym sa...

Vissa dagar är bara fy och blä. Hade en sån själv igår. Fast av helt annan natur. Är ju inte själv gravid. Då är det skönt att veta att imorgon är en ny dag. Vill gärna lyssna på Marcus i Romforsa på torsdag. Läser han ur svarta vykort eller något annat? Kollar med dig eftersom han inte har några kommentarer. ( Ursäkta) Hoppas din natt blir lugn och att morgondagen är glad igen. Kramar Ewa Ä

Anonym sa...

Tänker på dig och skickar positiva tankar till dig.
Stor kram från Ditte
(ordverifiering: apsylve!)

Linda sa...

Skickar en stor varm kram. Tänker på dig.

Marie sa...

Fy, det låter fruktansvärt jobbigt, och du beskriver det så att jag kan känna knivhuggen rakt genom datorn. Stackars dig! Du har säkert sammandragningar för att du har ont, smärtan i sig måste vara så ansträngande. Hoppas du kan få någon hjälp så att Mini kan stanna länge till!!!

Anonym sa...

Skit att du ska behöva ha så fruktansvärt ont!

Här kommer lite sidor där du kanske kan hitta din klänning till jul.

http://shop.proud.se/
http://www.boob.se/boob_swe.html
http://www.formes.se/

Kram,
Anna

Anonym sa...

Jag hade grym foglossning och kunde bara ligga på ena sidan då revbenen började bråka på andra sidan bröstkorgen. Som maria ovan skriver är det till oerhört stor hjälp att bygga med kuddar. Av min sjukgymnast fick jag köpa en kilformad kudde i typ fastare skumgummi som var underbar att ha under magen eller under ena sidan av korsryggen för att kunna halvligga på rygg. Behövde bara betala självkostnadspris (ca 50 kr) och var värd det tiodubbla. Lycka till nu, ni är så nära och du är så sjukt duktig!

Anonym sa...

Du fixar det här sååå himla bra och snart är denna period som bortblåst!!!!
Dagens boktips: Ann Patchett "Bel Canto"

Dagens filmtips: Sideways

Du skulle ha en så´n där ljusterapilampa att sitta framför...dagsljus och soool hos dig därinne!!!

Du är ju snart i mål!!!
Linda