tisdag 4 november 2008

najs eller bajs?

Helena:
Skulle gärna vilja ha ett omdöme om lakritschokladen, najs eller bajs?
-najsbajs. Ok, men inte mer. Fazers salmiakchoklad RULES, där det svarta gegget är mjukt och smälter liksom ännu mer i munnen. De här lakritsbitarna smakade inte mycket lakrits alls faktiskt.

Emma:
Jonna! :D jag följer ditt liv från ett tag tillbaka, men undrar en liten sak. vad jobbar du med?
-Jag jobbar som verksamhetsansvarig och arrangör (teater, dans, musik) på ett kulturhus i stan. Mycket administration, ekonomi och planerande. Åh, fick en sån jobblängtan nu!

Klara: (appropå Mix Megapols bloggtävling)
Får du något fint pris om du vinner? (förutom äran...)
-Ja, har faktiskt precis fattat att man vinner en rosa laptop också och ett års gratis mobilt bredband, samt att man får blogga på deras hemsida. Inte illa även om äran såklart är det största. Fast jag tycker att jag redan nu i och med nomineringen har vunnit! Men sluta inte RÖSTA för det, såklart vill jag vinna det där andra med!!!
Tänk, jag skulle kunna gå med nya laptopen under armen och sätta mig på ett café och blogga nästa vår med Mini i barnvagnen! Hi hii, kul tanke.
Så RÖSTA på mig!

annica:
Såg en film igår som hette "The holliday" med cameron diaz! En av de bästa filmer jag sett :-) Om du vill ha ett litet filmtips....
-Ja det vill jag! Den har jag dock sett. Mycket fin. Riktigt bra romcom!

madde:
Har du fått några förslag på vad du kan göra för att undvika att huden ska skadas av allt liggande?
-Nope. Lite dåligt med info överhuvudtaget om hur och vad göra. Får fråga om det mesta och det jag inte tänker på det tänker ingen annan på heller.
Ska prata imorgon med läkaren och mina höfter och huden där.

Hillbergskan:
Fattar inte hur du gör för att se så himla fräsh ut...? Med tanke på att du inte direkt är ute i "friska luften" varje dag och så...Naturlig skönhet?
-Äsch då:-D Men tack!
Tyvärr kommer denna naturliga skönhet från en flaska. Jag fuskar sedan en dryg vecka tillbaka med Niveas sun tan lotion för att få lite färg och se lite fräschare ut. Lyckas tydligen.

anonym:
Men jag undrar varför du har så ont, vad är det som orsakar det?
-Förutom att jag ligger ner mest hela tiden, vilket i sig skapar massa onda leder och kroppdelar, så har jag de vanliga gravidkrämporna -foglossning, ryggvärk och ligamentsont.

anonym:
Alltså allvarligt - kan ni inte hyra en sån där sjukhussäng så kan Marcus köra runt dig lite ute på stan?
-Jo det skulle vi nog kunna. Men... njae. Skulle se ut som att Marcus snott med sig ett lik från bårhuset vilket säkert skulle skapa saftiga rubriker nånstans ;-).
Fast kanske ändå, hade varit roligt att se människors min när vi cruisar mellan hyllorna och knuffar undan fyndsugna tanter under mellandagsrean. Ha haa!
Jag drömmer om de lite säkrare veckorna och att läkaren ger mig klartecken för att få rullas ut i rullstol. Om allt ser bra ut i en månad till så kanske drömmen kan bli verklighet!

Jessica:
Gör du massa gymnastiska stillaliggande övningar för att hålla musklerna i kroppen vid liv? Eller krävs det mer än flera månander av liggande för dom att förtvina?
-Tyvärr går det väldigt fort för musklerna att försvinna. Mina är helt borta redan. Benen består bara av just ben och skinn och så lite sladdrigt fläsk däromkring och under. Finns inte så mycket övningar jag kan göra heller, eftersom jag måste vara still i mittpartiet. Fot och tåviftningar plus diverse armlyft försöker jag dock med.

stoltkatarina:
Har du sett SATC-filmen än, och i så fall, vad tyckte du?
-Nej, har fortfarande den karamellen i påsen! Är på fjärde säsongen i boxen och efter hela serien är det dags för finalen. Tycker det känns så spännande att ha den kvar. Är nog enda tjejen/kvinnan som inte har sett den än.

anonym:
Vet många som har blivit hjälpta av akupunktur...kan du inte försöka hitta någon som gör hembesök???
-Har funderat på det. Ska träffa min sjukgymnast nästa vecka och prata lite om möjligheter och alternativ.

anonym: (appropå längtar efter att stå i regnet)
vad skulle hända om du gick ut och stod i regnet en stund då?
-Just då kunde jag varken gå eller stå särskilt bra. Och även när jag kan det ska jag inte gå nånstans och bör verkligen begränsa mitt stående så mycket som möjligt.

frida:
Har du sett Ebba & Didrik ?
-Ja och älskade den serien när den gick!

trasselelin:
Kan du be Marcus kidnappa med sig det där snygga skrivbordet han har i kvällsöppet till mej?
-Jag har första tjing på det, så tyvärr ;-)

gravidaJ:
när kommer ni avslöja om det blir en pojke eller flicka? någon gång snart, eller först mot slutet när det känns säkrare med mini? jag är så fruktansvärt nyfiken :)
-Kanske inte kommer avslöja det alls förrän Mini är född. Eller så blir det snart... Vi får se. Just nu är det kul med en liten hemlighet som bara är vår.

Herbert:
Den efterlängtade kent-boxen kom idag också! Jag har för mig att du också lyssnar på kent. Vilken är din favoritskiva?
-Den boxen ska jag ha!
Svår fråga. Så många bra skivor! Gillade Verkligen som fan och så är såklart Vapen och ammunition apbra. Men även Isola och flera till är ju bara så bra...

Jenny:
Förstår att vecka 24 är lite av en milstolpe, eller? Har du delat in graviditeten i olika delar/milstolpar? När är nästa milstolpe? När känner du att du kommer att vara i "safe zone"?
-Blir nog aldrig någon riktig safezone. Men låt säga att allt över 30 veckor är sejfare och når vi v 34 kommer det kännas som värsta övertiden. Härnäst vill jag komma till v 26 sedan 28 och fortsätta så i tvåvckors sjok helst hela vägen till v 37-38. Läkaren är optimistiskt och det är ju trevligt.

mimiamelie:
Hur går det med era kära hårbollar och deras icke-vara i sovrummet? Gnager dom fortfarande på dörrarna på nätterna eller hittade ni något hjälp medel?
-De har numera sitt sovrum i Marcus nästan 25 kvm stora arbetsrum. Det går jättebra! Mat, vatten och toa finns där. Vi stänger dörren och släcker när vi går och lägger oss och öppnar åter på morgonen när det är dags för frukost.


Så lite frågor och svar.
Hoppas jag fick med de flesta.

8 kommentarer:

Fertilitetsturist sa...

Hej hej! Självklart får du länka :-) Stor kram från mig

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag hittade din blogg för inte alls länge sedan och håller som bäst på att försöka "läsa ifatt" allt som jag hittills har missat... Det är fantastiskt och helt underbart att läsa inläggen från det att Mini blev till och framåt så om du inte redan har ägnat en massa av din stillaliggande tid med att läsa gamla inlägg så kan det rekommenderas! Det tar ganska många timmar ;)
Läste om dina bekymmer med liggsår. Jag har jobbat en hel del på ålderdomshem mellan terminerna (pluggar nu) och där brukar de som ligger mycket få ligga på en madrass som det pumpas luft i. Luften flyttas sedan runt i olika sektioner i madrassen vilket leder till att tryckbelastningen på rumpa/höfter ändras med jämna mellanrum. Mycket praktiskt för den som har svårt att ändra läge själv och det kanske skulle kunna hjälpa dig också. De borde kunna finnas att låna hem från hjälpmedelscentralen.
Väntar spänt på nya rapporter om dig, Marcus, Mini och hårbollarna. Helt klart en av dagens höjdpunkter!
Massor med lycka till kramar!

Anonym sa...

Du är störtskön!
'Stan', var är det? Om jag visste var någon kille ska köra runt sin gravida tjej i sjukhussäng så skulle jag hålla ögonen öppna varje dag!
Hoppas att du ska må fortsatt bättre och bättre varje dag som bebisen blir större och större!

Helena sa...

Aha, då ska jag testa Fazers salmiakchoklad... Ska åka på en liten mysweekend i Uleåborg snart och då ska jag handla lakrits i gross och parti! ;)

Anonym sa...

För mig tog det ca en vecka för musklerna att försvinna men braaa mycket längre tid att få tillbaka dom. Många långa promenader med Mini för din del sen:-)

Anonym sa...

Liksom med duschpallen råder jag som arbetsterapeut dig att kontakta en arbetsterapeut i din kommun/landsting angående trycksår på höfterna. Det kan vara antingen arb.ter eller distriktsköterska som kan låna ut det. I alla fall i Malmö får man låna även vid tillfälligt behov.
/kari

Anonym sa...

Jag kom in på din blogg av en slump bara och tycker att den är värd att läsa.
Jag hoppas, hoppas verkligen på att allt går vägen för er och mini :)
Alltid kul med smått , själv har jag inga än. Men har småa småsyskon.
Hoppas att dagen för egna kommer snart.

Om du inte sett Mamma Mia borde du se den :)

Mvh Sandra

Anonym sa...

Jag känner på mig att det är en flicka... jag bara känner det! Jag känner även att hela den här historien kommer gå bra och för att underhålla dig lite på vägen så har jag röstat idag så du ska få en rosa laptop! :) stor kram!
p:s, undrar dock en sak: hur många syskon har du? du skrev "minsta brorsan" förut, har du flera?