måndag 24 november 2008

gödd

Så har bror och Lisa varit här igen ikväll. Till min stora glädje och mättnad så här i efterhand åtminstone. Med sig hade de brorsans hembakade morotskaka som Mini gick igång på och till middag nu blev det klyftpotatis och grekiska färsbiffar med tzatziki! Apgott allting! Åt så jag tror jag kan rulla fram redan nu om jag försöker och det utan rullstol.
Bilden är tagen efter min duschdate med evert tidigare idag men minen påminner om den jag bär även nu. Helt slut. Bra dagar är utmattande de också. Men på ett bra sätt!

Marcus är på väg hem nu. Tåget är förvånande nog bara några minuter försenat trots snön (det går framåt för företaget) och snart är succékillen här!
Premiären av Svarta Vykort -en läkares försvarstal gick jättebra ikväll! Min mamma och pappa var där och representerade familjen. De var väldigt rörda, glada och nöjda efteråt. Liksom Marcus som för första gången såg sin (och Mikaels) text få liv.
Häftigt.

Föreställningen kommer spelas på följande orter och platser och efter jul kan den eventuellt ses på andra ställen. Förhoppningen är att den ska, förutom offentliga föreställningar i flera andra städer, spelas på arbetsplatser och vissa utbildningar.
Men vill ni vara säkra på att se den, gör det jag inte kan och ta er till teater Giljotin Sthlm, Eskilstuna eller Kulturkammaren i Norrköping redan nu i vinter!

2 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Jag är så orolig att du blir besviken när du väl får rullstolen så jag skriver lite om hur det är att som gående hamna i rullstol.

Vet inte om du sett min blogg någon gång men sedan snart ett år sitter jag på grund av misslyckade operationer i rullstol.

Samhället är inte anpassat för rullstol. Kanske, Kanske Stockhlm eller var du bor... är bättre?!

Men rent estetiskt vill gärna de som sköter gator och vägar blanda material, det är asfalt, kullersten och plattor, varje skarv man kör över skakar det i kroppen. In till varje café, utom i gallerior möjligen är det trösklar och trappsteg, inte en chans med rullstolen. I butikerna om man kommer in... är det trång mellan hyllorna. I regel får man som tillfällig rullstolsåkare ganska dåliga rullstolar.
Ofta har jag väldigt ont när jag varit ute med rullstolen, fr det skakar så i hela kroppen. Att gå på Bio eller teater är oft svårt behöver planeras, man får inte vara spontan som rullstolsburen!
JAg kommer att gå igen, men fylls av beundran för männsikor som har det så här jämt! Säger nu att jag är en arg vikarie i den här gruppen, gör en punktlista med saker jag skall påpeka och driva så småningom.
Nu tror du kasnke att jag vill dig illa som tar glädjen ifrån dig att se framåt. tro inte det! Jag tänkte att mer realistiska förhoppningar är bra. Vi har löst det med att lära oss var det är ok att rulla, och ofta tar vi en termos och bulle med, ut och fika behöver inte vara café! Att njuta av vinden, solen och dofterna behöver inte innebära att man drar iväg långt. Kanske har ni redan perfekta slingan runt huset eller i närheten, vad vet jag Hoppas du tar det här på rätt sätt!!

Skriv rullstol i sökrutan på min blogg så tror jag du kan följa min bravader rätt bra:-)
Allt gott önskar jag dig!

Anonym sa...

Är lite nervös idag, ska till sjukhuset i Linköping, och få lite svar på mina frågor, KANSKE! Hittade din blogg efter att läst det Marcus skrev i Kommunal arbetaren, om Minis storasyskon. Hade då precis kommit hem från sjukhuset i Varberg, efter att vattnet gick för andra gången i vecka 17+, på ettår. Jag har två barn 16 & 17 år och min sambo har två barn 16 & 12 år, men det gör ju inte sorgen efter deras små bröder mindre! Hoppas få någon klarhet i varför detta hände oss TVÅ gånger. Första gången blev jag själv så dålig att jag var väldigt nära döden. Läkarna har inte några direkta svar på varför , men idag ska de HA svar!!! Hoppas det går bra för er familj nu! Jag vet att du kommer klara väntan och oron, även om den känns oändlig och obekväm. Tack vare din blogg så vet jag att vi inte är ensamma och ev också vad det kan bero på, att jag fick infektionerna. Om någon vill kontakta mig, skriv till: theresa.71@hotmail.com