fredag 7 november 2008

dag sjuttiofem -snipp snapp snut...

...nu är tävlingen slut. Pust! Det är med oerhörd lättnad i kroppen jag konstaterar det.
Jag vann inte. Kom på delad tredje plats. Men är lika glad för det. Eller jag hade nog varit klart gladare som vinnare, men just nu är jag bara så lycklig över att det hela är över. Känns som att det är ett VM jag har bakom mig och jag var ändå lite otippat i final och nöjd med det.
Vimmelmamman tog hem segern. Tror jag. Hittar inget på Megapols hemsida, men rykten säger så och de stämmer överrens med min föraning från första början, så då får de stå för fakta.
Stort grattis Vimmelmamman! Och ni andra medtävlare också. Tycker ni är vinnare allihopa!

Jag är egentligen inte alls i form för att tävla i sånt här (hur man nu kan göra det) även om det såklart har varit en kick och en enorm ära att "bara" ha blivit nominerad och utvald.
Men visst är det knepigt med tävlingar av det här slaget och rätt stressande faktiskt att folk ska komma in hit och bedömma om jag och min blogg är värda deras röst. Som att ha främlingar kikandes in genom fönstret och sedan sätta betyg på inredningen. Soffan må vara sliten och fläckig, men den är skön. Min blogg är mitt hem. Det bästa för mig och jag trivs här. Precis som jag hoppas ni läsare också gör för ni är ju sedan länge inbjudna och en del av allt. Såklart kommer och går ni som det er behagar, dörrarna är alltid öppna. Det är som det är. Jag skulle inte ändra något för någon och passar det inte är det bara att kila vidare. Men kom först in, slå dig ner och ta en låtsasbulle, stanna inte bakom fönstret och kika.

TUSEN TACK till er som har röstat på mig!

Och till er som en gång skickade in nomineringarna. Sluta inte med det bara för att jag är dålig på att tävla :-)


Så.
Tillbaka till verkligheten.
Förutom att vara glad över att veckan går mot sitt avslut (eller snarare att nästa närmar sig) hurrar jag just nu inte över mycket.
Sov rekordkasst, ställen som värker har drastiskt ökat i antal och gamla polaren oro sitter på axeln och gäckar. Som en charmig följd är jag lite lagom (läs fruktansvärt) trött och fortsatt tjurig denna fredag"morgon".
Inget kul ställe att vara på denna verklighet idag. Ska strax sätta mig på evert och försöka skölja bort det jobbiga, sedan hasa mot soffan och där sniffa mig lycklig. Tar nog rose. En bra plan.
Om den funkar.

Hur mår ni idag?

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag stormtrivs hemma hos dig. *mumsar bulle och sörplar kaffe*

Anonym sa...

av mig får din blogg högsta betyg å så länge soffan duger åt dig så antar ja atten oxå får det ;P himla synd attu inte vann. ja kikade på de andra bloggarna men ja tyckte inte dom hade nått & komma me alls, din fastnade ja för på stört & kan nu inte hålla mig ifrån... Men grattis till 3:eplatsen iaf =)

Helena sa...

Att förlora mot Vimmelmamman är ändå att vara en värdig förlorare! :) Hennes blogg är väldigt stark, själv vill jag inte riktigt läsa den eftersom jag är lätt blir hypokondrisk just när det gäller cancer. Men jag har varit in och kikat lite och den berör.

Anonym sa...

Jag mår bra efter semestern och försöker låtsas att det inte alls kommer bli mörkt klockan fyra och att jag inte alls ska jobba natt hela helgen och att det inte alls är 26 grader kallare ute än i förrgår.

Ack, dessa i-landsproblem...

Johanna Dolk sa...

En rosa laptop hade väl varit roligt och kanske lite uppiggande. Men tröstpriset kanske är några fler läsare till din blogg.

Jag hittade hit via röstningssidan, och kan nu inte sluta läsa :-) Med ivf och andra erfarenheter i bagaget känner jag väldigt starkt för dig! Och jag hoppas så att det ska gå bra hela vägen för er!

Åse sa...

Hej Jonna !!

Tråkigt att du inte vann , men det gör inget ,det är så varmt o skönt att vara på din blogg så många fina inlägg av goa tjejer med varma hjärtan som slår för er tre , DET ÄR SÅÅÅÅ FINT .Ni är värda allt gott .
Du får ha en så bra helg du kan , jag ska lyssna på din älskade make ikväll på Karlavagnen o sen är det en massa rundor som ska gås med Nodde som vanligt .

Många kramar från Åse

Anonym sa...

klart jag känner mig välkommen till dig, det gör nog alla om inte dom flesta i alla fall. Du är en öppen person som delar med dig av din svåra tid. Och det berör det gör det verkligen.

Tycker det var tråkigt att du inte vann. Och jag röstade på dig. Jag började läsa din blogg innan den här tävlingen och jag kommer fortsätta efter också det gör inget att du inte vann. I mina ögon är du en vinnare i alla fall.

Vimmelmammans blogg började jag läsa när den kom upp på tävlingstapeten.
Den är bra men inte lika bra som din.

Hoppas att du får en bättre eftermiddag/kväll en natt/morgon.

Kramar från oss i Huddinge

Anonym sa...

Jo, med mig är det sådär. Sitter här hemma och försöker plugga, inför två tunga prov i nästa vecka, i kemi och fysik. Men min kropp envetnas med att känna sig feberfrossig och skittrött och hjärnan känns som den har gått på semester och vägrar ta emot någon information. Så det går väl inte så värst bra. Blev så frustrerad för någon timme sedan, så jag la mig på soffan, satte på en cd jag har med ljud ifrån regnskogar. Körer av lemurer, quetzal, gärdsmyg, gibboner och mycket annat, i hopp om att kunna slappna av. Jag somnade bums! :) Så nu sitter jag här nyvaken, fortfarande feberfrossig och nu känns det som jag behöver mat. Så ska laga lite Tandoori kyckling med ris tror jag. Sen blir det plugga av ..hoppas jag!

Hoppas evert och ett doftljus fick dig att känna dig lite bättre.
Tänker på dig ofta ska du veta!

Kram!

mammamia sa...

ja jag stormtrivs också vid just din blogg. jag har hängt här sen din man var i soffan hos malou? tilde? minns ej vem. men det var en söndag och jag blev rörd och beslutade mig för att leta upp din blogg som han berättade om. jag är också gravid och hänger i soffan framför tv:n, men inte alls på samma nivå, jag är bara stentrött. 2006 väntade jag mitt första barn medan du förlorade dante, jag minns att jag läste ngn insändare markus skrev då och att jag grät i flera dagar.
jag önskar av hela mitt hjärta att du får uppleva lyckan att bli mamma, det är exakt så underbart som du längtar efter, fast ännu bättre!!

Anonym sa...

Oj, kom på att jag glömde underteckna mitt förra inlägg. Vill ju inte vara anonym. Så jag som är feberfrossig och försöker plugga är Anna. :)

/Anna

Carina sa...

Jasså det är en sådan dag idag, men man har faktiskt rätt att vara lite tjurig då och då när man har värk. Jag har själv väldiga problem med det, har fibro och har nu oxå fått en nerv som ligger klämd i ryggslutet. När jag har som ondast kryper jag ner med mina vetekuddar i soffan, jag knyter fast dom med sjalar så dom ska ligga på plats och sen har jag en liten massagegrej som jag kör över hela mig väldigt mjukt, efter en stund blir jag ganska avslappnad, inte så att värken är borta men jag kan åtminstone andas igen.

Har du inte egna grejer så prata med BM om TNS tex det kan hjälpa och vetekuddar är outstanding.

Ha en fortsatt bra dag, du och lilla familjen, nu hoppar jag över till Marcus blogg för att se om han skrivit något nytt. Kram!

Anonym sa...

Grattis till tredje-platsen! :) Av någon anledning tänker jag ofta på er. Grattis till livet i magen och jag håller tummarna! Jag kommer ihåg er artikel i en av kvällstidningarna för några år sen och jag har nog aldrig blivit så berörd. Det fick mig att tänka till och vara tacksam för vad jag har. Jag önskar er lycka till! Många kramar!

Anonym sa...

*tipsar*

hehehe, man fick rösta flera gånger.

/Pia

Anonym sa...

Du är verkligen en vinnare i mina ögon Jonna, även fast du inte vann denna tävling! Jag följer din blogg daglogen och jag håller alla tummar (och tår) för att allt ska gå bra. Jag tror verkligen på er! Tack för att du delar med dig av ditt liv...
Stor kram till dig, Marcus och Mini!

Anonym sa...

aven jag trivs toppenbra hemma hos dig... mys pa hog niva :-) tack for att vi far komma over pa besok!

Anonym sa...

Jonna sweetie, hur vet du vilka placeringar alla hade? Vet du var jag kom?

Anonym sa...

Det är fantastiskt att få fika med dig. Ibland åker hjärtat ner i golvet och väntan på att få veta att det går bra på dina undersökningar kan vara olidlig. Men när det gått bra och du låter nöjd och glad trots allt så är det strålande att få ta del av det. Och om våra tummar, tankar, drömmar, uppmuntrande kommentarer, böner och delande/deltagande i din oro hjälper dig så har du skapat ett fantastisk hem.
Gabriella - som idag har fikat med en "svensk" kanelbulle ca 45 min från där jag bor i Kapstaden så finns en svensk familj som säljer/bakar dem grymt gott.

Anonym sa...

Jag älskar att komma in it och dricka mitt kaffe i ditt sällskap! ;)