måndag 3 november 2008

tack och god natt

Så var nästan den här dagen slut med. Skulle inte jiddrat om mindre sammandragningar imorse för såklart kom de igång till eftermiddag och kvällen, mindre visst än igår men ändå för många för att jag ska kunna andas lugnt. Det är säkert helt normala. Är i de veckorna nu då det ska tränas och laddas i livmodertrakten och skulle jag vara en annan utan mina erfarenheter hade jag säkert bara ryckt på axlarna. Men nu är jag ju jag...
Har åtminstone inte behövt bricanyla mig något så hjärtklappning och efterföljande ångest har snällt fått stå utanför stängt fönstret och glo in.
Vilket får mig att tänka på tacksamhet.

Tack... eller jag är glad idag...

...för att jag är nominerad tillsammmans med fyra andra fantastiska kvinnor i Mix Megapols bloggtävling. (Antyder jag omedvetet här att jag tycker jag är fantastisk med?)
...för att det snart är onsdag och kontrolldags. (Jag ber om oförändrat, oförändrat, oförändrat...)
...för att sjukgymnasten ringde och jag fick tid för nån typ av massage, liggandes på sida, nästa vecka. Heja!
...för att jag stekte en laxfilé och strilade försiktigt på honung vilket visade sig vara en utsökt idé och senare smakupplevelse!

God natt och stort tack för idag!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Nu har jag röstat på din blogg!
Och så vill jag gratta till 111 dagar kvar enligt din "ticker". Coolt nummer tycker jag med 111 =)
Ta hand om er!
kram!!
//Meryl

Madde (maddepladder) sa...

Åhh vad det lät gott med lax på det viset! Och vad härligt med kommande massage =)

Anonym sa...

Lax med honung är faktiskt en av mina favoriter. Enkelt, snabbt, gott!

Det är ju inte heller fel att ta crème fraiche, citron, honung, salt och peppar och göra en kall sås. Varm kanske också är gott, det har jag inte provat.
Och när man ändå är igång kan man ju steka några grönsaker med laxen och blanda allt med en omgång couscous och tärnad avocado och ha såsen till... Om det blir för många spisminutrar för dig får du väl be Marcus! Det går faktiskt ganska snabbt.

Lycka till på kollen! / Joanna

Anonym sa...

Det kan du väl få antyda (att du är fantastisk) :)
Jag har också varit inne å röstat på dig!

Finns det ingen annan medicin som inte ger denna hjärtklappning, antar att du då skulle fått den.
Vet inte hur det är för andra men jag får hjärtklappning när jag är HYPERnervös, så får jag de av medicin reagerar jag likadant, "blir" hypernervös.

För övrigt toppen att ni nu kommit så långt i graviditeten, förstår att ni är rädda för hybris och inte tar ut någonting i förskott, men för varje dag så som de går bra blir ni tilsammans, alla tre, starkare.

Kram
My

Malin sa...

Hej Jonna! Nu har jag röstat på din blogg och håller alla tummar att du vinner, du fångar med dina texter. Dessutom hoppas jag innerligt att ni får ert barn att hålla i famn. Kämpa på än en dag med sammandragningar och smärtor och småbuffar. /Malin

Anonym sa...

Vad SKÖNT att du ska få komma till sjukgymnast. Jag hoppas det blir lyckat och att det hjälper dig. Fråga om han/hon också ger akupunktur! Jag går hos sjukgymnast 1 ggr/vecka och får akupunktur för foglossning och inflamerade/tilltryckta stackas muskelfästen kring rumpa och höfter vilket hjälper mig lite gran. I alla fall de första dagarna efteråt har jag inte lika ont. Det lär vara bra för circulationen samt smärtlindrande.

//ia

Anonym sa...

Jag håller på att banta ner antalet bloggar som jag läser på Bloggkoll.com och din blogg är med där.
Titta gärna in på http://jomari.se och motivera varför jag ska ha kvar just din blogg. ;)

Jag ska banta från 49st till ca: 25st och vissa är redan självklara men inte alla. :)

Ha en bra dag! //Jonas

Anonym sa...

Hej,
häpp, här har man röstat...på dig, så klart!
Tror att många har stort utbyte av din blogg. Sorg...och glädje.
Mohikanen, m v h.

eva sa...

hej jonna!! har varit in och röstat på dig!! hoppas du mår bra/kram /eva

Anonym sa...

Jag hade ocksa en massa sammandragningar i mitten av min graviditet vilket jag oroade mig jattemycket for, och da hade jag inte alls samma erfarenheter i bagaget som du har, sa jag tycker inte alls det ar konstig att du oroar dig som du gor. hall ut! kram