onsdag 5 november 2008

dag sjuttiotre -seger

Barack Obama blir USAs näste president! Fantastiska nyheter att vakna till en grå onsdagmorgon. Började gråta när jag såg hans tal nu på morgonen. Tycker det är så stort det som händer.
I efter tio pratade Malou med en amerikansk kvinna som för 50 år sedan under ett helt år, varje dag, hade fått eskorteras till skolan av hundratals militärer för att de vita protesterade så handgripligt. Det är nästan svårt att förstå att hon satt där med dessa minnen så färska, samma dag som hon fick uppleva historia. Igen.
Stort, stort, stort.

I eftermiddag är det alltså kontrolldags. Vi åker in lite tidigare idag så vi hinner veckofika en torr bulle och jag shoppa nån tidning och lite gott från kiosken innan. Efteråt är det bråttom för Marcus ska med tåget till sthlm och jag förhoppningsvis hem.
Som vanligt kommer jag packa med lite grejer i väskan. Vågar inte riktigt tro att jag ska tillbaka men hoppas såklart. Det är en grym oro som gnager, värre än vanligt, men jag försöker ändå se att min kväll kommer gå i Greys Anatomys och True Bloods tecken. Så blir det!
Visst blir det så?

Appropå Marcus så har det gått rykten i vardagsrum och kök här hemma om att han ska öppna sin blogg igen. Utan kommentatorsfunktion, åtminstone ett tag, så känsliga och gravida jag inte ska behöva gå in och läsa hot och diverse vidrigheter som lite väl ofta på sista tiden poppade upp där. Han slutade ju egentligen aldrig utan stängde bara ner den och det som stängs kan åter öppnas.
Jag i alla fall välkomnar honom tillbaka.
Om och när han väljer att komma... kanske redan idag.

Nu ska jag fortsätta läsa min nya tidning som kom med posten.


21 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Haha! Tidningen Färdtjänst! Komik på hög nivå.

Anonym sa...

håller tummarna för dej vid kontrollen!

Sara Ödmark sa...

Om du inte gjort den ännu så är du utmanad.

Anonym sa...

Självklart går det bra i dag, det är jag övertygad om. Det är eran tur nu. Jag kan och vill vara optimistisk för din skull

Lycka till!

Anonym sa...

Klart att du ska hem och se Grey´s Anatomy och True Blood! Och så har du ju nya tidningen att roa dig med, hehe.
Håller tummarna hårt!
Ditte

Anonym sa...

Men SJÄLVKLART ska du kolla på Grey's Anatomy HEMMA. Något annat finns ju inte;)! Vad glad jag blir när jag läser "ryktena" om M's blogg. Låter bra! Håller tummarna under eftermiddagen.

Anonym sa...

Läste att du gärna vill ha filmtips... Har du sett den underbara filmen Once? Helt underbar film med sååå bra musik.
Titta in på www.theswellseason.com och lyssna på musiken om du inte hört/ sett filmen.

Jag blir så glad varje gång jag går in på din blogg och läser att ni mår bra!
Kramar Nilla på Västkusten

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag har också gråtit mig genom tal idag. De lyckas ganska bra de där svulstiga amerikanerna. Och faktiskt så grät jag allra mest åt McCains tal...
Vi kanske är lite hormonella du och jag?

Jag håller tummarna för oförändrat läge!

Anonym sa...

Håller tummarna för dej och vill passa på att ge dej en stor eloge för att du delar med dej av din vardag.Följer din blogg varje dag och beundrar dej för att du orkar.
Din blogg berör mej. Önskar dej och M lycka till. Kramar från Vivi

Mia sa...

Tummar hålls för att kontrollen visar att Mini mår bra och stannar tiden ut i magen.

Du verkar gilla deckare så då borde du absolut köpa danska serierna "Mordkomissionen" (Rejseholdet) DVD-box och säsong 1 & 2 av "Brottet" (Forbrydelsen) om du inte såg den på tv i våras. Finns på cdon.se men man måste söka på danska titeln.

Kram!

UrOnlineBiz sa...

Hej Jonna!

Lycka till idag! Röstade på din blogg (2 ggr), hoppas du vinner.

mvh Tessan (jessicas syrra)

Anonym sa...

Jag håller tummarna att allt går bra på kontrollen idag och att du får en god kaka :)
Klart att det blir den egna soffan och DVD i kväll!

Marie

Anonym sa...

håller alla tummar jag har(2 st)för er idag!men marcus-stanna hemma nu!!!!!!!!och stötta jonna ist för att fara land o rike runt!

mrsjones sa...

Hoppas allt går bra idag och att bullen inte var allt för torr;) Hoppas du snart är tillbaks i soffan och kollar på True blood.

kramar!

hi hi antar att tidningen färdtjänst erbjuder fantastiskt spännande läsning..

Anonym sa...

Hur gick det på kontrollen? Hoppas att du är hemma igen nu!

Anonym sa...

Ser fram emot höra hur läkarbesöket gick..hoppas det var bra!! Härligt att mannen öppnat upp sin blogg igen...saknat så mkt!! Så bra att han inte tar skitkommentarer...utan stängt ner...varför ska man ta all skit som folk är missnöjda med..? Stor kram till er/ Maggan

Kikki Liljeblad sa...

Hoppas det gick bra idag. Vad roligt att Marcus börjar blogga igen. Hälsa honom att vi är många som är lite gammaldags som inte gillar mobbing och kränkningar och som tycker att man kan föra dikussioner utan att kränka person. som gillar hövlighet och respekt även närman tycker olika. Tar också illa vid mig av vad familjen S skriver även om de inte riktar sig mot mig personligen.
MEn jag brukar tänka så här: Hur kul är dens liv som bara känner lycka genom att bete sig illa mot andra. Inte så roligt egentligen tror jag. Och ganska otryggt.
Har också gråtit över Obama idag.
Kram!!

Grebban sa...

Jonna, Jonna, Jonna det är klart att både du och lilla Mini mår alldeles utmärkt och att ni kommer sitta/ligga tillsammans och titta på film ikväll.
Med alla som håller sina tummar så hårt kan ingenting gå fel.
Det är en underbar upplevelse att få följa med på er resa och SJÄLVKLART har jag röstat på DIN blogg.

Kramisar till familjen

Anonym sa...

Nej nu blir jag orolig. Hur har det gått hos bm? Rolig tidning!!!!
Kram Manda.

Busan sa...

Men... Hallå, vart är ni? Man blir ju orolig när du inte skrivit nåt på hela dagen.

Kramar från Marie

Anonym sa...

Jag hoppas Marcus börjar blogga igen, han ska inte vika sig för Katrin Zytonånting och hennes anhängare. Med eller utan kommentarsfunktion..