fredag 28 november 2008

dag nittiosex -rullstolsrally

Imorse kom tanten. Fast hon var ingen tant, utan en trevlig kvinna som heter Malin (inte för att tanter inte är trevliga) och hon hade med sig min rullande vän!
Efter att ha lärt oss alla finesser, ihopfällning och handbroms, tog Marcus och jag oss en provtur runt i lägenheten som jag till min glädje upptäckte är väldigt bra ur rullande synpunkt, vet dock inte när jag ska våga mig på gatorna utanför... för lite bekymmersamt var det ibland att komma över vissa mattkanter med kramper i magen som följd. Men så roligt det var! Fantastiskt att kunna förflytta sig snabbt igen, om än med viss assistans (Marcus och hjulen). Bye bye zombiehas, the rallyfinne is back!
Beware...

Här nedan följer bildbevis filmat lite upp och ner på den första turen. Och en första tur gör man bara en gång.
Enjoy.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vilken galen film!

Anonym sa...

Ha, ha du är underbar ;) Hoppas inte Mini blev åksjuk där inne i magen!

Anonym sa...

Haha! När jag jobbade i äldrevården kallade vi damernas rollatorer och rullstolar för "din kavaljer". Ser ut som att du har fått en fin kavaljer nu! Lycka till med att köra ute. Du kommer att få många insikter om rörelsehindrades vardag gissar jag.

mrsjones sa...

ha ha ha vad roligt!!! jippie nu har du rullben! Hoppas ni vågar er ut snart.

kram!

Madde (maddepladder) sa...

Vilka härliga skratt =)

Tyckte mig ana lite mer entasiasm i Marcus röst över Totti tröjan än i ditt svar "Mmm..." :)

eva sa...

hahahaa..vad härligt kul!!! vilket glatt skratt...kul film..men måste säga att man blir sjösjuk av den...det svänger tvärt...hahahahaa kul att läsa och se att ni har det så bra!! kraaaaaaaaaaam...från www.evapinglans.webblogg.se

Anonym sa...

hehehe... :)rolig film hörrni, jag fick mig ett gott skratt! Mera live sändning! hihi /mia

Anonym sa...

Enormt kul, hihi! :) Jag som kört rullstolsrally i 29 år snart förstår verkligen din känsla av befrielse! När min rulle pajar känner jag mig otroligt irriterad, kommer ingenstans då. Jobbigt att bli av med sina ben liksom... Så hejja rullstolar och hejja er!! Ett litet tips från mig är att ta bort mattor och ev andra hinder tills rallytiden är förbi, blir ju så mycket enklare då... Kram kram från Jennie (som snart ska besvara mailet du skickade för flera veckor sen..)

Anonym sa...

Hahahaha, ditt skratt fick mig att bli glad. Tack för det då jag är lite nere idag.
Men, satan va fort du körde!!!

Anonym sa...

Värre än Fellini!
:-)
M v h Mohikanen.

Anonym sa...

Hallå Jonna!
Inte vet jag om jag skulle våga att Marcus körde mig..verkar vilja att det går undan i krökarna. Roligt att höra din glädje i rullstolsrallyt. Kul för dig med lite mera frihet. Var dag är en gåva med mini i magen och vilken gåva sen. Kram på er/ Ewa Ä

Madde (maddepladder) sa...

Nu är det inte dig jag skrivit om utan Marcus men man kan ju inte kommentera där så jag slänger in det här så kanske du kan hälsa?

http://maddepladder.blogspot.com/2008/11/journalisten-marcus-birro.html

Kram till er bägge :)

Anonym sa...

Vilka goa skratt ...... Jag sitter med mungiporna uppe vid öronen :)

Anonym sa...

Haha, värsta vrålåket ju haha! Enjoy!

Anonym sa...

Haha, mera film Jonna! O nej, du pratade ju helt normal östgötska... (tror jag? det var ju jag som frågade om du talade med finsk brytning, nu fick jag veta att så inte var fallet) ;D

Anonym sa...

Ja visst är vi arbetsterapeuter trevliga!! Kan mycket om rullstolar gör vi också!!!

Anonym sa...

Aaah, det var skoj att se filmsnutten!
Men du, vart har gävlemålet tagit vägen? Fast din nuvarande dialekt med den lilla touchen av finskhet är helt underbar! Önskar jag kunde prata så! Är själv gift med en östgöte (han är från Finspång) men han har inte lyckats föra över något till mig utav sin dialekt, den taskmörten.:)
Hoppas du kommer ut med stolen snart och kan njuta av annat än hemmets fyra väggar. Men jag antar att du kan gå igenom vad som helst för minis skull, du är stark!
Ha det bra!
Kram: Sonja