måndag 10 november 2008

dag sjuttioåtta -tack SJ

Vaknade långsamt i morse. Inte sådär vakna, vaken, vaknast som jag oftast gör och är, utan mer öppna ögonen, blunda, öppna de igen, blunda, ligga kvar, slumra till, vakna. Rätt skönt eftersom jag ju inte har bråttom nånstans även om jag verkar tro det de flesta morgnar. Jag sover bra på mina tabletter också, vilka såklart är helt ofarliga för bebis, så jag kör på dom även om jag egentligen inte alls gillar tanken att knapra piller.
Hursomhelst så vaknade jag långsamt denna min 78:e morgon i sängläge.

Hade ett otäckt hugg igårkväll nånstans i magen ner i underlivet och det skrämde skiten ur mig för ett bra tag. Men jag lyckades ta kontrollen över det någorlunda och sen som sagt somna och sova och idag känns det mycket bättre.

Marcus blir hemma idag med. Tack SJ för att ni strular! För det gör inget så länge det är härifrån.
Han jobbar på som en liten iller i sitt rum, så det är inte för mycket jag ser av honom, men bara att han finns nära lugnar mig.
På fredag ska han till Rom. Underbara vackra Rom. Det känns kul och spännande, nästan som att det var jag som skulle åka. Det blir mycket jobb men jag hoppas han hinner njuta lite, ta förmiddagskaffe på campo de fiori, läsa gazettan och bara andas in friska luften. Jag lekte mitt alterego, resebyrån Jonna, och bokade hotell (det bästa) och flyg så jag är med på många plan redan nu innan. Rent fysiskt kommer jag ligga här i min sunkiga soffa men när jag blundar kommer jag ta den där promenaden jag fantiserade om bredvid Marcus och knuffa en barnvagn framför mig.
Måste gå och sitta i öppna fönstret ett tag nu känner jag.
Hörs sen.

5 kommentarer:

Peter sa...

Lycka till med bebisen!!
//maria

Anonym sa...

Hej, vad heter pillren du äter för att sova? Jag har också svårt att sova men dom där Propavan som jag fått vilka lär vara ofarliga för bebben gör att det blir myrkryp i benen och armarna så då ligger jag vaken i alla fall pga det.

Förreste, hade du varit hos sjukgymnasten? Jag kommer inte ihåg. Om du har det, var det bra??

Kram Ia

finnjonna sa...

Ia: Lergigan heter de och används mot flera besvär. Mig hjälper de att somna. Testade för rätt länge sedan men tyckte biverkningen, muntorrhet, var för jobbig så jag struntade i dom, men nu blir jag hellre torr i munnen bara jag kan somna.
Propavan har jag haft precis samma problem med och vill aldrig testa igen. Otäcka.
Lycka till!

finnjonna sa...

ia: Just det, sjukgymnasten ska jag till på onsdag.

Anonym sa...

Tack! Då ska jag fråga om Lergigan när jag är hos min BM nästa gång! Var själv hos sjukgymnasten idag, fick både akupunktur o massage. Grymt skönt!//ia