torsdag 6 november 2008

tjurig

Låt inte rubriken lura er. Jag är sanslöst tacksam idag också.
Och sur. Och så glad, lite ledsen, en smutta ivrig, sur, glad igen... och så där håller det på och har så gjort hela dagen.
Men tacksam var det.
Det är jag.
För goda chokladen, doftljusens vara, fina babysockorna, livet (på ett sånt där riktigt Arja Saijonmaa-aktigt sätt -Jaak vill takka liivett, ni vet) etc...
Samtidigt stör mitt onda blygdben (blygd, vad är det för ett ord?) mig mer än jag vill erkänna, liksom de envisa kramperna i magen som kommer av det ändlösa hasandet mellan toa och soffa. Så därför även tjurig just nu. Något som stör min plan. Den att lägga mig tacksam. Men jag är ju det också. Och det räknas.
Vi säger så.
Och god natt.

12 kommentarer:

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Sov gott. Och vakna god imorgon.

/Klaus

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Efter hysterin med Mix Megapol and shit har lagt sig. Du gillar ju min blog? Eller hur? En länk vore gött.

Ännu bättre om du vann idag. Isåfall grattis!

/Klaus

Anonym sa...

Har läst nu din blogg men aldrig skrivigt en komentar så nu tyckte jag det är dags . Jag tycker du är så himla stark .

Anonym sa...

Faaan Jonna du skulle ju vunnit blogg-tävlingen...
Du förtjänade det :) Även om dom andra gjorde det också...

Kramar

Anonym sa...

Grattis till en tredjeplats! :)
Jag älskar din blogg ..Så för mig är du alltid vinnaren!

Kram.
-Anna

Anonym sa...

Hoppas du har en bra dag idag :)

Kolla gärna in på min blogg, säljer allt från kläder, skor och väskor till prylar!

http://caipirinhacupcakes.blogg.se

Elena - Just nu sa...

Hej Jonna,
jag har smugit runt här lite och följer dig och Markus längtan, men inte kommenterat förut. Jag vill väl säga att jag tänker på er och håller tumamrna för Liten i magen och så vill jag varmt rekomendera akupunktur mot foglossningen (såg att det varit uppe förut) Jag hade foglossning så att jag var rörelsehindrad under mina grav. och akupunkturen gjorde det lite mer uthärdligt. Jag gick hos en sjukgymnast som satte nålar men det allra bästa ska vara att gå till någon expert, som typ bara sysslar med akupunktur.
Många kramar!!

Anonym sa...

Hoppas att du har kunnat sova bra i natt i alla fall..
Själv var man uppe med tuppen, dottern ville inte sova och sen var det dags att göra sig klar för dagis och jobb. Men nu är det snart helg så då kanske man kan få lite vila i alla fall.

Jag hoppas att din dag kan bli till det bästa med inte så mycket smärtor och pina,värk.
Att mini är snäll mot dig.

Många kramar till dig för att ta dig igenom denna dag.

Helena sa...

Man måste få känna sig sur, trött, ynklig och irriterad ibland fast man egentligen inser att man i det stora hela har det bra. Det är ganska mycket att kräva av sig själv att ständigt bara känna tacksamhet och aldrig tillåta sig själv att tjura ibland utan dåligt samvete.

Malin sa...

Jag inser att du inte vunnit bloggtävlingen och blir förbluffad, i mitt hjärta är du en klar vinnare!

Anonym sa...

Hoppas du vaknat lite gladare idag och att allt känns liiite bättre. Tänker på dig. Vet själv hur jobbigt det var med foglossning. Fy farao vad ont. Och så hävdar försäkringskassan att man ska kunna jobba som normalt, graviditet är ingen sjukdom. Jag kunde för 17 varken gå, stå, sitta eller ligga till slut. Men jobba var jag tvungen att göra. Ja, ja... det var egentligen inte det jag skulle säga. För min foglossning är en bagatell jämfört med allt du går igenom. Tänker på dig så mycket, så mycket.

/Annika M - trogen bloggläsare

Lina sa...

Grattis till tredjeplatsen. Vilken ära. För mig kom du i alla fall 1:a
Vissa dagar kan vara tjuriga, och jag kan absolut inte säga att jag vet hur det känns att ha så ont som du, kom inte så långt... Men som jag sagt innan, du är ju mitt hopp om att allt kommer att gå bra! Se hur långt du har kommit redan. Vecka 25!!! Och allt ser bra ut. Det är svårt, jag vet, men passa på att njut av din mage, du är gravid!!! Underbart!